Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΑΣΤΡΟ: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ

http://www.dimokratianews.gr/content/69444/tsipras-kastro-simeiosate-h
«Συνταγματάρχα, ο αγώνας σου με έχει γοητεύσει και
μαζί χρησιμεύσει ως παράδειγμα για την ελευθερία
της δικής μου πατρίδας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Εύχομαι να βασιλεύσει επιτέλους στον κόσμο
Δημοκρατία και Δικαιοσύνη».
Υποθέτω ότι ήδη θα είναι ευρύτατα γνωστή η ανωτέρω συγχαρητήρια επιστολή προς τον συνταγματάρχη Γεώργιο Γρίβα, αρχηγό της ΕΟΚΑ, που εγράφη το 1959, όπως και η συλλυπητήρια επιστολή προς την σύζυγό του, αμέσως μετά τον θάνατό του στις 27 Ιανουαρίου του 1974, στην οποία αναφέρονταν: «εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ», τις οποίες είχε αποστείλει ο Φιντέλ Κάστρο.


Για όσους έχουν αδύνατη μνήμη, ο Γεώργιος Γρίβας ήταν επίσης ο ιδρυτής της αντιστασιακής οργάνωσης Χ κατά την κατοχή, και στη συνέχεια ο πάτρωνας των «Χιτών» της Μάνης κατά την εμφυλιοπολεμική περίοδο 1946-1949, οι οποίοι με την αντάρτικη δράση τους δεν επέτρεψαν να ευδοκιμήσει ο κομμουνισμός στην Πελοπόννησο. Η οργάνωσή τους μάλιστα, ως ακρωνύμιο, ήταν ΕΑΟΚ (Εθνικές Αντικομμουνιστικές Ομάδες Κυνηγών), απ’ όπου δι’ αναγραμματισμού προήλθε το ακρωνύμιο της ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών).
Μετά τον προσκυνητισμό και τον βαθύτατο σεβασμό που επέδειξε ο ημέτερος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον αποδημήσαντα Φιντέλ και τα «πιστεύω» του, δεν αποκλείεται να τον δούμε φέτος να καταθέτει στέφανο εις μνήμην των πεσόντων εθνικιστών της Χ κατά τα Δεκεμβριανά του 1944 στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη (Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 9.30 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής, τον χώρο του οποίου οι λωτοφάγοι μετέτρεψαν στο εκτρωματικό (κτιριακά) Μουσείο της Ακρόπολης). Άλλωστε από τούμπες ο κομαντάντε Αλέξης πάει καλά. Η ευελιξία είναι μισή αρχοντιά.
Χρίστος Γούδης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: