Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει μόνο ψέματα


Είπε και τις δικές του αλήθειες, που δεν άκουσαν οι πολίτες
Από τον
Σάκη Ιωαννίδη*
Αν ρωτήσουμε 100 πολίτες, οι 99 θα μας πουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα», «μας εξαπάτησε», «άλλα έταξε και άλλα έκανε».
Οι πολίτες έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται ότι εξαπατήθηκαν από την «πρώτη φορά Αριστερά». Δεν έχει περάσει δα και πολύς καιρός από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν κατάργηση του Μνημονίου με έναν νόμο και ένα άρθρο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 750 ευρώ. Επαναφορά δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα. Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ακόμη ηχεί στα αυτιά μας. Η υπόσχεση σε έναν ταλαίπωρο συνταξιούχο, μπροστά στις κάμερες, ότι δεν θα κοπεί το ΕΚΑΣ του με κυβέρνηση Αριστεράς και το σόου πάνω στα τρακτέρ ακόμη μας δημιουργούν αισθήματα θυμού. Ο κατάλογος των υποσχέσεων, βέβαια, δεν τελειώνει εδώ. 


Τι έγινε απ' όλα αυτά, από τη στιγμή που η Αριστερά πήρε την εξουσία; Απολύτως τίποτα. Ισα ίσα, τα αντίθετα. Η χώρα κινδύνεψε με έξοδο από τη νομισματική ένωση, εφαρμόστηκαν capital controls, ο Τσίπρας έφερε 3ο Μνημόνιο, ενώ επιβλήθηκαν μεγαλύτεροι φόροι, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, δέσμευση της δημόσιας περιουσίας, περισσότερα μέτρα για το '19 και το '20, και ο μισθός έφτασε στα 360 ευρώ. Ο συνταξιούχος έχασε το ΕΚΑΣ του και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι καθημερινό φαινόμενο.
Αρα ο ΣΥΡΙΖΑ είπε μόνο ψέματα. Οχι ακριβώς. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Δυστυχώς, είπε και αλήθειες, τις δικές του αλήθειες, που δεν άκουσαν οι πολίτες. O ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έλεγε ότι οι μετανάστες ήταν καλοδεχούμενοι σε μια πολιτική «ανοιχτών συνόρων». Οτι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα». Οτι τα κέντρα φιλοξενίας είναι φυλακές. Την πολιτική αυτή την εφάρμοσε. Γι' αυτό σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης, με τα νησιά μας κυρίως να έχουν γεμίσει μετανάστες που ζουν σε συνθήκες αθλιότητας. Το Μεταναστευτικό έχει μετατραπεί σε μια βραδυφλεγή βόμβα που θα σκάσει κάνοντας μεγάλο θόρυβο.

Αλήθεια είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και στα θέματα της ασφάλειας και της Δικαιοσύνης. «Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, θα εφαρμόσουμε μια πολιτική ήπια» ήταν το βασικό μότο. Βασισμένοι σε αυτόν τον… διάλογο οι μπαχαλάκηδες καίνε και σπάνε καθημερινά δημόσια περιουσία, βεβηλώνουν εθνικά σύμβολα, ενώ τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο γκέτο, με την Αστυνομία να παρατηρεί διακριτικά, χωρίς να κάνει συλλήψεις, έχοντας μετατραπεί από την πολιτική ηγεσία σε ένα αντικείμενο «επαναστατικής γυμναστικής». Ταυτόχρονα, παρακρατικές ομάδες εμφανίζονται ως «αυτόκλητοι τιμωροί» δικάζοντας και καταδικάζοντας με τα δικά τους κριτήρια.

Οσο για τη Δικαιοσύνη, ο ανθρωπισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνεται από τον νόμο Παρασκευόπουλου, οδηγεί κρατουμένους με βαριές ποινές εκτός φυλακής, διαπράττοντας τα ίδια ή ακόμη και πιο στυγερά εγκλήματα από αυτά που τους οδήγησαν στην ποινή τους! Ανθρωπισμός ήταν και η αποφυλάκιση ενός από τους πιο σκληρούς τρομοκράτες που είδε ποτέ η χώρα, του Κουφοντίνα, τον οποίο βαραίνουν 11 δολοφονίες αθώων.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την υπόσχεση προς τη νεοκομμουνιστική ιδεολογία του, που δηλώνει την απέχθειά της σε οτιδήποτε εθνικό, πατριωτικό. Στην Παιδεία, η αριστεία καταργήθηκε, για να μην επιβραβεύονται οι καλύτεροι, ταυτόχρονα με την εφαρμογή μιας πολιτικής αλλαγών στο περιεχόμενο της διδακτέας ύλης που «εμπλουτίζεται» με καινοφανείς θεωρίες για την Ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση αυτού του τόπου.

Οι έννοιες της ελληνικότητας, της θρησκευτικής συνείδησης, της πολιτιστικής ταυτότητάς μας αντιμετωπίζονται ως ξεπερασμένοι αναχρονισμοί που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στην καλλιέργεια εθνικής συνείδησης και την παιδεία των μαθητών. Ολα τα παραπάνω ήταν στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμά του.

Δυστυχώς, οι πολίτες επέλεξαν να δουν τη μία όψη του νομίσματος και να τους εμπιστευτούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, πέρα από τα ψέματα και τις φρούδες υποσχέσεις στα οικονομικά ζητήματα, υλοποιεί πολιτικές σε άλλα ζητήματα που διακήρυττε προεκλογικά. Με τα ψέματα και την οικονομική πολιτική που ακολουθεί επιτυγχάνει τη φτωχοποίηση της κοινωνίας και τη βίαιη εξίσωση όλων μας προς τα κάτω. Με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που υλοποιεί απαρέγκλιτα στα υπόλοιπα θέματα εφαρμόζει πλήρως τα πιστεύω του και τις ιδεολογικές επιταγές του. Και οι δύο κατευθύνσεις εξυπηρετούν τον σκοπό του: Η Ελλάδα να γίνει ένα νεοκομμουνιστικό κράτος.
*Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.,
πρ. πρόεδρος ΟΝΝΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: