Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

18/12/17


Το ψέμμα και η υποκρισία είναι ο καρκίνος της Ελλάδας - Κατήγγειλαν ως "Γκουαντάναμο" την Αμυγδαλέζα και δημιούργησαν την πραγματική "κόλαση" στη Μόρια - Και δεν αισχύνονται, δεν ντρέπονται!!!

Λέσβος: Μέσα σε λάσπες και σκουπίδια μένουν οι πρόσφυγες στο hotspot στη Μόρια
Αφόρητη κατάσταση και δεν βγάζουν μιλιά εκείνοι που ξεσήκωναν τον κόσμο για την Αμυγδαλέζα

Η βροχή και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση
Τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο hotspot στη Μόρια αποτυπώνουν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Με βάση τα στοιχεία, πάνω από 8.000 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στο νησί. Στη Μόρια οι διαμένοντες ξεπερνούν περίπου τέσσερις φορές τη δυναμικότητα του χώρου. 



Σε βίντεο που ανήρτησε στο twitter δημοσιογράφος της DW από το εσωτερικό του hotspot, μικρά παιδιά και βρέφη ζουν ανάμεσα σε σκουπίδια και λάσπες. 

Την ίδια ώρα, η βροχή και οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν την καθημερινότητα όσων μένουν εκεί απάνθρωπη. Πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές και κάτω από ακατάλληλες συνθήκες. Όπως δείχνει βίντεο του Vocal Europe, οι διαμένοντες δεν έχουν καν κατάλληλα υποδήματα.

Στην ενδοχώρα 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο
Για την αποσυμφόρηση των εγκαταστάσεων, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν από τη Λέσβο για δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν κριθεί ευάλωτες. 
Τις επόμενες ημέρες, οι αναχωρήσεις αναμένεται να ενταθούν. 

Υπό αναμόρφωση η νομοθεσία για το άσυλο
Για την αποσυμφόρηση των hotspots, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει προαναγγείλει την αναμόρφωση της νομοθεσίας για το άσυλο. Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς καθημερινά προστίθενται νέες αφίξεις, χωρίς παράλληλα να γίνονται επιστροφές στην Τουρκία, στη βάση της κοινής δήλωσης με την ΕΕ για το προσφυγικό. 
Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής ασύλου, που με βάση τη νομοθεσία μπορεί να διαρκέσουν πολλά χρόνια. Πάντως, η υπηρεσία Ασύλου, που εξετάζει τις αιτήσεις σε πρώτο βαθμό, σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι η διεκπεραίωση κάθε αιτήματος κρατάει κατά μέσο όρο 72 ημέρες. 
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: