Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Βομβιστική επίθεση και πυροβολισμός από ακροαριστερούς τρομοκράτες του Αριστερού Παρακράτους στο Εφετείο Αθηνών (upd)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στην επιχείρηση τοποθέτησης της βόμβας συμμετείχαν τρία ως τέσσερα άτομα που προσέγγισαν το σημείο με λευκό φορτηγάκι. Το όχημα διαφυγής βρέθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων.


Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3.25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, ενώ οι δράστες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον φρουρού ο οποίος προσπάθησε να τους καταδιώξει.

Η έκρηξη προκάλεσε ισχυρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του εφετείου και σε τζαμαρίες στην απέναντι πλευρά του δρόμου, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στην επιχείρηση τοποθέτησης της βόμβας συμμετείχαν τρία ως τέσσερα άτομα, που προσέγγισαν το σημείο με λευκό φορτηγάκι. Δύο εξ αυτών βγήκαν από το όχημα και τοποθέτησαν τσάντα παγιδευμένη με εκρηκτικά μπροστά στο Εφετείο.

Ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι είδε τους δύο δράστες και προσπάθησε να τους καταδιώξει, όμως ο οδηγός του φορτηγού πυροβόλησε και τον ανάγκασε να σταματήσει. Στο σημείο έχει εντοπιστεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, που κατά τον βαλλιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο τα διαμετρήματα του οποίου προδίδουν καλάσνικοφ.

Δεν είναι γνωστό ακόμα εάν πρόκειται για όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερο χτύπημα.

Το όχημα των δραστών βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια. Πρόκειται για όχημα που είχε κλαπεί το 2015 στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και έφερε πλαστές πινακίδες.

Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, όμως οι υποψίες για την ώρα στρέφονται προς την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Ο χώρος γύρω από το Εφετείο είχε αποκλειστεί έγκαιρα από την Αστυνομία, καθώς στις 2:50 άγνωστος είχε πραγματοποιήσει δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, δίνοντας περιθώριο 40 λεπτών. Η έκρηξη ωστόσο έλαβε χώρα περίπου 35 λεπτά αργότερα, που σημαίνει ότι υπήρξε είτε λάθος είτε κακόβουλη παραπληροφόρηση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/363016/ishuri-ekrixi-vomvas-ta-ximeromata-sto-efeteio-athinon/#ixzz521To9GxT
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια: