Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Επεισόδια, μολότοφ και φωτιές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη,Πάτρα και Ηράκλειο από ακροαριστερού αναρχοφασίστες του Αριστερού Παρακράτους.

06-12-2017

Είκοσι-τρεις έως τώρα οι προσαγωγές στην Αθήνα.


Επεισόδια βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση των πορειών για τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στην πρωτεύουσα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 24 προσαγωγές στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τρία αυτοκίνητα έχουν πυρποληθεί ενώ νωρίτερα κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά.

Στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο «Γεννηματά» αντιεξουσιαστές πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες σε αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

Κατά διαστήματα κουκουλοφόροι βγαίνουν από το προαύλιο του πανεπιστημίου, ενώ άλλη ομάδα ατόμων εκτοξεύει αντικείμενα στους αστυνομικούς από την ταράτσα κτιρίου του ΑΠΘ, απέναντι από το κτήριο του νοσοκομείου.

Οι αστυνομικοί απαντούν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από το ΑΠΘ.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε, πιθανόν από ρίψη φωτοβολίδας, ένας αστυνομικός ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου, όπου νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια.

Περίπου 40 κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες και φωτεινούς σηματοδότες, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/361863/arhisan-oi-poreies-ton-adiexousiaston-se-athina-kai-thessaloniki/#ixzz50WR6Kf8f
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: