Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

«Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών δεν είναι το μοναδικό θέμα που προκύπτει στο Αιγαίο», αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ ο τούρκος πρόεδρος.

Συμφώνα με τον κ. Ερντογάν υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση και Ελλάδα και Τουρκία ως δυο παραλιακές χώρες του Αιγαίου, μπορούν να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα με μια προσέγγιση που να λαμβάνει υπ' όψιν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δυο πλευρών. 

Αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάνης, λέει ότι η Τουρκία τη σέβεται. Ωστόσο, σημειώνει ότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τη μειονότητα στη Θράκη.

Σημειώνεται πως στη συνέντευξη του ο Ταγίπ Ερντογάν αποκαλεί δύο φορές «τουρκική» την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Για το Κυπριακό λέει ότι δε θα πραγματοποιηθεί ποτέ το όνειρο των Ελληνοκυπρίων που βλέπουν την Κύπρο ως Ελληνικό νησί, διαμηνύοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες και δεν πρόκειται ποτέ να υποβαθμιστούν σε καθεστώς μειονότητας. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/362110/erdogan-oi-zones-den-einai-to-monadiko-zitima-sto-aigaio/#ixzz50z6UJlpg
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: