Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ταρακούνησαν τους ιδεολογικούς υποστηρικτές του Αριστερού Φασισμού τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη!

-----------------------------------------------------------------------------

Πυρ ομαδόν της κυβέρνησης κατά Μίκη


Η χθεσινή συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και ερωτήματα, τόσο στο πολιτικό προσωπικό της χώρας όσο και στην κοινωνία. Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και στην ομιλία του υπήρξε καυστικός προς τα πολιτικά κόμματα που συναινούν στη χρήση του γεωγραφικού όρου Μακεδονία από την ΠΓΔΜ, αποδίδοντάς τους βαρείς χαρακτηρισμούς και χαρακτηρίζοντας προδοτικές τις πολιτικές τους.



Στον απόηχο της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνουν σήμερα σε μία ομαδική επίθεση στο πρόσωπό του, εκφράζοντας την οργή και τη δυσαρέσκειά τους για τα λεγόμενά του, ενώ επιδιώκουν να αποκαθηλώσουν ουσιαστικά τον δημοφιλή δημιουργό. Μάλιστα, τον κατηγορούν για συνύπαρξη και σύμπραξη με ακροδεξιά στοιχεία, και αναφέρουν ότι η ενέργειά του ήταν επιεικώς άστοχη και επικίνδυνη για τη χώρα.

Δ. Τζανακόπουλος: «Θλιβερή η πολιτική μετατόπιση του Μίκη Θεοδωράκη»

Θλιβερή εξέλιξη χαρακτηρίζει την πολιτική μετατόπιση του Μίκη Θεοδωράκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι οι θέσεις που διατύπωσε στην ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Μακεδονικό είναι μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι «θα πρέπει να διερωτηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης αν τον τιμά ο τρόπος με τον οποίο τον υποδέχτηκαν και τον χαιρέτησαν γνωστά ακροδεξιά στοιχεία και φασίστες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο».

Σύμφωνα με τον κ.Τζανακόπουλο, ούτε για αστείο ούτε για σαρκασμό δεν λέγονται αυτά που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του. Διερωτήθηκε, επίσης, αν ο Μίκης τα λέει και για τον εαυτό του αυτά που είπε περί αριστερόστροφου φασισμού. 



Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Θεοδωράκης είναι υπεύθυνος για το παρελθόν του και αρμόδιος για να αποφασίσει μόνος του για τον εαυτό του. 

Συμπλήρωσε, όμως, ότι η λογική της προτροπής να ενωθούν οι Έλληνες δεν μπορεί παρά να είναι λογική που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό. 

Σ. Φάμελλος: «Γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη»


Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο λέγοντας ότι ποτέ δεν έχει συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του μεγάλου μουσουργού.


Ο κ. Φάμελλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «γνωστό το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη Θεοδωράκη» και άφησε υπαινιγμούς για έμμεση νομιμοποίηση ακροδεξιών στοιχείων από πλευράς του. 

«Προφανώς διαφωνώ με τον Μίκη Θεοδωράκη σε κάθε στιγμή του λόγου του, ήταν μια αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού. Ως πολιτικό πρόσωπο ποτέ δεν είχα συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του, εξάλλου είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη, δεν χρειάζεται να το πω εγώ» τόνισε.

«Αφήνω στην άκρη τον δημιουργό και τα τραγούδια του, τα τραγούδια του έχουν χαρακτηρίσει τους αγώνες κατά των ναζί, αλλά χθες οι ναζί ήταν κάτω από την εξέδρα και βγάλανε μετά και tweet για τον Μίκη, έπρεπε να μη τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν» επεσήμανε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, στο πολιτικό επίπεδο, δεν κατάλαβε και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Αυτά που είπε αποπροσανατολίζουν τον λαό, την κοινωνία και τους πατριώτες της χώρας, διότι αγνοεί πολλά σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής, ακόμα και αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, και έβγαλε πολιτικές κορώνες για πολιτική χρήση από αντιπάλους».

Γ. Κυρίτσης: «Άθλια η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη»
Κριτική άσκησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «άθλια» την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη για το Σκοπιανό.

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως επρόκειτο για «ομιλία αίσχιστου είδους, που βασιζόταν σε θεωρίες συνωμοσίας ότι οι κακοί ξένοι θα μας πάρουν τη Μακεδονία».

Κληθείς να σχολιάσει το πλήθος που συμμετείχε στη διαδήλωση, επεσήμανε πως «νομιμοποίησαν τη Χρυσή Αυγή, που μετείχε στο συλλαλητήριο συντεταγμένα, με τους επικεφαλής της» και πρόσθεσε πως «τον τόνο σε μια διαδήλωση δεν τον δίνουν οι μεμονωμένοι διαδηλωτές αλλά όσοι μετέχουν οργανωμένα».

Κ. Ζαχαριάδης: «Οι συνεχιστές του φασισμού βρέθηκαν λίγα μέτρα από τον Μίκη Θεοδωράκη»
«Στο συλλαλητήριο βρέθηκε ένα τμήμα του λαού με συγκεκριμένες απόψεις και αποχρώσεις» τόνισε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε πως «η χώρα τον 20ο αιώνα έχει ταλαιπωρηθεί, έχει ματώσει και έχει πληγωθεί από τον φασισμό, το 1940-44 που αιματοκυλίστηκε όλη η Ευρώπη και το 1967-73 με τη Χούντα. Και οι πολιτικοί συνεχιστές, δεν λέω ότι όλοι ήταν τέτοιοι, ήταν χθες λίγα μέτρα από τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη».

Ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε επίσης πως «ο Μίκης, ο οποίος βασανίστηκε, ο οποίος έγραψε, που ο λαός τραγούδησε μαζί του κ.λπ. Από αυτόν τον φασισμό ταλαιπωρήθηκε τον 20ο αιώνα και δεν υπάρχει καλός και κακός φασισμός».

Ράνια Σβίγκου: «Άκουσα τον Μίκη με θλίψη και απογοήτευση» 


Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα, τόνισε πως τον «άκουσα με θλίψη και απογοήτευση» και πρόσθεσε πως τα σημεία που την ενόχλησαν πιο πολύ ήταν «τα περί εθνικής μειοδοσίας, τα περί αριστερόστροφου φασισμού». «Νομίζω ότι αυτά», πρόσθεσε, «είναι πράγματα τα οποία δεν θα περιμέναμε να τα ακούσουμε. Κανένας πολίτης, όχι μόνο ένας αριστερός πολίτης. Δεν νομίζω… Πολλοί δεν περίμεναν να τα ακούσουν αυτά από τα χείλη του Μίκη Θεοδωράκη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: