Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ν.Δ: Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Η Ν.Δ ζητά να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, ώστε «να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια». Προσθέτει πως η κυβέρνηση «θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

Η Ν.Δ ζητά να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, ώστε «να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια». Προσθέτει πως η κυβέρνηση «θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς αναφέρει ότι η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους», προσθέτει η Ν.Δ.

Η Ν.Δ σημειώνει ότι «οι ίδιοι, μάλιστα, υποστήριξαν ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί. Δηλαδή αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή, πόσο μάλλον αξιολογική κρίση της εκτελεστικής εξουσίας».

Προσθέτει ότι «νωρίτερα είχε συμβεί το επίσης ανήκουστο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραδεχόμενος εκ των υστέρων -και αφού δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψή του- ότι ζήτησε και είχε προνομιακή ενημέρωση για την ίδια υπόθεση».

H Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι «όλα αυτά που προδήλως μαρτυρούν μια απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία, όλως τυχαίως συμβαίνουν μια ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα...».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους στοιχειώδους θεσμικής τάξης, δεν θα τοποθετηθεί επί φημολογιών που αποβλέπουν να σπιλώσουν συλλήβδην πολιτικά πρόσωπα. Και γι’ αυτό απαιτεί από την κυβέρνηση, η δικογραφία που θα διαβιβαστεί αύριο στη βουλή να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια. Εξυπακούεται, τέλος, ότι στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης την οποία η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να διαλευκανθεί το ταχύτερον δυνατόν, η κυβέρνηση, είτε το θέλει είτε όχι, θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», καταλήγει η Πειραιώς.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/366184/nd-i-kuvernisi-tha-logodotisei-gia-tin-exofthalmi-paremvasi-sti-dikaiosuni/#ixzz56Lse8XwS
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια: