Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Εμείς και αυτοί

Γράφει ο Νικόλας Γιάννου Φοιτητή Θεολογίας
  1. Ιανουάριος. Τα δύο μεγάλα κομματικά «στρατόπεδα»  έδιναν την μάχη σε όλη την Ελλάδα για να κερδίσουν την ψήφο του κόσμου. Την εμπιστοσύνη του. Ήμασταν δύο πλευρές. Από την μια ΕΜΕΙΣ που υποστηρίζαμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, που προτιμούσαμε σιγά σιγά με σταθερά βήματα να βγούμε από την κρίση. Με λίγες παροχές σιγά σιγά που θα ερχόντουσαν όμως νοικοκυρεμένα.
Από την άλλη πλευρά ήταν ΑΥΤΟΙ που τάξαν τον ουρανό με τ’άστρα. Ο,τι ήθελε ο λαός του το έταζαν χωρίς δισταγμό. Είπαν ένα «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης’ και ο λαός πίστεψε. Το αποτέλεσμα γνωστό. Βγήκαν ΑΥΤΟΙ


Το ότι δεν τήρησαν τίποτα από αυτά που είχαν υποσχεθεί δεν εξέπληξε κανένα νοήμονα άνθρωπο, το πρόγραμμα τους ήταν μια φούσκα. Αντί να μοιράσουν 12 δις όμως όπως είχαν υποσχεθεί στέρησαν την περίοδο της ηρωικής διαπραγμάτευσης 200 δις σύμφωνα με τον επικεφαλής του EuroWorking Group,  ο οποίος συμμετείχε στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης το 2015. Οδήγησαν τον κόσμο σε δημοψήφισμα και εκλογές με σύνθημα «εμείς ή αυτοί». Και ο λαός πάλι άκουσε.
Δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο να βλέπεις άτομα αυτής της ιδεολογίας να προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο. Αυτό πάντοτε έκαναν οι λάτρεις των καθεστώτων. Επειδή όμως η δική μας πλευρά αγαπάει την ενότητα και αποφεύγει τον διχασμό αυτό εκλαμβάνεται πολλές φορές ως φόβος μας να μπούμε σε αυτήν την συζήτηση. Οπότε αν είναι να κάνουμε λογαριασμό ας τον κάνουμε σωστά:
Στην οικονομία:
Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε το 2012 ύφεση μεγαλύτερη του 7% και παρέδωσε ανάπτυξη 0,8% (την μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη) με πρόβλεψη για το 2015 ύψους 2.9%. Μάλιστα, αν η Ελλάδα δεν είχε «αυτοκτονήσει» στ ις 25 Ιανουαρίου η ανάπτυξη λόγω άλλων γεγονότων θα άγγιζε το 5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως παρέλαβε αυτή την κατάσταση και «πέτυχε» να φέρει για άλλη μία φορά την ελληνική οικονομία σε ύφεση ύψους 0,3%
Το 2012 το έλλειμμα ήταν 10% του Α.Ε.Π. Η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε το 2014 Πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% του Α.Ε.Π. με την πρόβλεψη για το 2015 να φτάνει το 1,1% του Α.Ε.Π. σε κανονικό Πλεόνασμα (όχι πρωτογενές). Πράγμα που δείχνει πως η πατρίδα μας ήταν έτοιμη να βγει από την εποχή των μνημονίων βγαίνοντας επιτυχημένα στις αγορές.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου το 2012 όταν ανέλαβε η ΝΔ ανέρχονταν στα 8,9 δις. Το 2014 στο τέλος της διακυβέρνησής μας είχαν πέσει στα 3,07 δις. Με την κυβέρνηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου ανέβηκαν στα 4,7 δις
Η προηγούμενη κυβέρνηση κούρεψε το χρέος με το PSI και προχωρούσε έτσι ώστε το 2016 το χρέος να ανέρχεται στο 159,25% του Α.Ε.Π. ενώ με αυτούς ξεπέρασε το 185%
Μας λέγανε πως θα χαρίσουν τον ΕΝΦΙΑ, θα πάρουν πίσω τις πολεμικές αποζημιώσεις το κατοχικό δάνειο, οτι θα βοηθήσει η Ρωσία και κάθε άλλη εξυπνάδα με αποτέλεσμα να μας βάλουν φόρους μέχρι και στις…σακούλες.
Δεν είναι μόνο η οικονομία όμως.
Στο μεταναστευτικό διέλυσαν τα πάντα.   Ενώ με την δική μας κυβέρνηση τα σύνορα είχαν θωρακιστεί, με την πολιτική της κυβέρνησης που εχει αντιπρόεδρο τον υπερπατριώτη Πάνο Καμμένο οδηγηθήκαμε στην είσοδο 1.500.000 λαθρομεταναστών στην χώρα μας (δεν είναι ΟΛΟΙ πρόσφυγες).
Στην παιδεία πολεμούν και διώκουν κάθε τι που προωθεί την αριστεία. Πλέον μάλιστα δεν έχουν καμιά ντροπή για το θέμα. Κάνουν ξεκάθαρες δηλώσεις κατά της αριστείας ενώ σιγά σιγά αποβάλλουν κάθε έννοια ορθόδοξης παιδείας στα σχολεία. Μόνο οι αριστερές ιδεοληψίες προωθούνται.
Στα εθνικά θέματα ξεπουλάνε το όνομα της Μακεδονίας, δίνουν γή και ύδωρ στον Ερντογάν, κλείνουν το στόμα για τα Ίμια, αδιαφορούν για την συμπεριφορά της Αλβανίας και έχουν απομονώσει την χώρα διεθνώς.
«Ναι αλλά τουλάχιστον δεν έχουν κλέψει». Μπα; Ποιοί; Εκείνοι που καταργήσανε την Διαύγεια, εκείνοι που έχουν στο κόμμα τους έναν Φλαμπουράρη με την εταιρία του που έπαιρνε έργα από τον ίδιο, και που του διαγράφανε τα χρέη του σπιτιού του χωρίς κανέναν λόγο. Αυτοί που έχουν μια Χρυσοβελώνη που διόρισε την κόρη της στο Υπουργείο Άμυνας. Θέλετε και άλλα; Ορίστε μερικά παραδείγματα:
Η υπόθεση του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, ο οποίος διόρισε μητέρα, αδελφό και φίλη σε θέσεις μετακλητών, έως και στο Μαξίμου.
Ο σύζυγος της βουλευτού, Χαράς Καφαντάρη, ως επικεφαλής σε νέα ΔΕΚΟ που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά δεν έχει αντικείμενο.
Ο διορισμός του Γιάννη Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στο «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ και του αδελφού της, Παναγιώτη Δούρου στη θέση ειδικού συμβούλου στο υπουργείο Πολιτισμού.
Είναι ο διορισμός του εξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα σε θέση γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών ή της Πέτης Πέρκα, συντρόφου του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα σε θέση γενικού γραμματέα στο υπουργείο Μεταφορών. Επίσης, ο διορισμός της Ιφιγένειας Καμτσίδου, συντρόφου του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Το εκατομμύριο του Σταθάκη που «ξέχασε» να δηλώσει στο ποθεν έσχες
Τα 200 χιλιάρικα της μητέρας της  Βαλαβάνη
Το «μαύρο» ταμείο που είχε δηλώσει ο ίδιος ο σημερινός υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ότι είχε ως δήμαρχος στα Σφακιά
Η υπόθεση με τα «εργολαβικά» του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις καθαρίστριες.
Μην ξεχνάμε κιόλας τα ραντεβού του Τσίπρα με τον Ψυχάρη και την περίφημη γάτα των Ιμαλαίων όπου χρειάστηκαν τρία ραντεβού για να ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θα υποκύψει στην διαπλοκή
Το σκάνδαλο του Καμμένου με την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία
Και άλλα πολλά.
Όλα αυτά θα ξεπλυθούν με μια απάτη που στήσαν για την δήθεν εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis ; Προφανώς και όχι.
Οπότε ας ενημερώσει κάποιος τον κο Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πως αν θέλουν να διχάσουν τον λαό και να βάλουν διλήμματα δεν τους συμφέρει. Έχουν την φωλιά τους λερωμένη.  Τα στοιχεία, τα γεγονότα, μιλάνε απο μόνα τους. Και κάθε άλλο παρά ευνοούν την κυβέρνηση.
Αυτήν την συζήτηση κάθε άλλο παρά την φοβόμαστε καθώς μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε. Ο ελληνικός λαός πλέον ξέρει από πρώτο χέρι ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ και ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ.
Μακάρι αυτήν την φορά να κάνει την σωστή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: