Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

15/3/16

Γίναμε περίγελως και των Σκοπιανών - Πόσο άλλο πιο κάτω θα μας πάει ο Τσίπρας με τους ιδεοληπτικούς του ΣΥΡΙΖΑ - Τουλάχιστον δεν κάνει κάτι ο Καρανίκας;

Οι 1.500 πρόσφυγες επιστράφηκαν στην Ειδομένη -Αλαλούμ στην κυβέρνηση - Ο Μπαλτάς δηλώνει υπερήφανος για την εικόνα της Ειδομένης!
Μπορεί μέχρι πριν από λίγη ώρα τα επίσημα κυβερνητικά χείλη να διέψευδαν ότι επεστράφησαν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες που είχαν περάσει χθες τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, ωστόσο όχι μόνο η ανακοίνωση του σκοπιανού ΥΠΕΣ αλλά και οι φωτογραφίες και οι μαρτυρίες δημοσιογράφων δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: Οτι οι άνθρωποι είτε έφθασαν ήδη στην Ειδομένη, είτε βρίσκονται καθ' οδόν. 

Το ΥΠΕΣ της ΠΓΔΜ, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία της γείτονος, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι χθες το απόγευμα περίπου 1.500 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τη συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα. Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ απέτρεψαν άλλους περίπου 600 μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ εστάλησαν πίσω» (σ.σ.: στην Ελλάδα). 
Κυρίτσης: Δεν επιστράφηκαν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες
Σχεδόν την ίδια ώρα ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης διέψευδε ότι επιστράφησαν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες που είχαν περάσει τα ελληνοσκοπιανά σύνορα χθες και επέμεινε για μια ακόμη φορά σε αυτό που διατεινόταν από το πρωί, ότι δηλαδή αν και όταν κατατεθεί αίτημα επανεισδοχής τότε θα εξεταστεί τι θα πράξει η Ελλάδα. 
Ελληνική Αστυνομία: Δεν επαναπροωθούνται πρόσφυγες
Στην ίδια γραμμή και η ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικές πηγές της οποίας διέψευσαν πριν λίγο πληροφορίες ότι επαναπροωθούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, μέσω των νόμιμων μεθοριακών διαβάσεων. Ισως, ωστόσο, αυτό το «νόμιμων μεθοριακών διαβάσεων» να υπονοεί ότι ενδεχομένως και να επεστράφησαν στη χώρα μέσω άλλων «διαδρομών». Μάλιστα, στο σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ γίνεται επίκληση και των εκπρόσωπων των τελωνειακών και αστυνομικών Αρχών στους Ευζώνους, τη Δοϊράνη και τη Φλώρινα, στους οποίους τέθηκε το ερώτημα αν έχουν εισέλθει πρόσφυγες από τους σταθμούς, όμως απάντησαν ότι δεν έχει παρατηρηθεί καμία τέτοια μεταφορά.
ABC: Δείτε τους πρόσφυγες να γυρίζουν πίσω
Πάντως, η δημοσιογράφος του ABC Μπάρμπαρα Μίλερ τουιτάρει εδώ και ώρες φωτογραφίες από την επιστροφή των προσφύγων και των μεταναστών από τα Σκόπια στην Ειδομένη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: