Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016


2/3/16

Οι Πόντιοι δεν ξεχνούν τον κρυφοναζί, προδότη-αρνητή της Γενοκτονίας, Φίλη - Ο Κουρουμπλής έπαθε αμνησία...

Πώς εξαπάτησαν εν ψυχρώ τους Πόντιους ο Τσίπρας και ο Κουρουμπλής
Σχόλιο της Χριστίνας Χαφουσίδου*
Αξιέπαινη η προσπάθεια των διοργανωτών του 1ου Επιστημονικού Συμποσίου Ποντιακού Πολιτισμού  και εντυπωσιακό το εύρος θεμάτων και το επίπεδο ορισμένων εισηγητών που συμμετείχαν στο επιστημονικό διήμερο ποντιακού πολιτισμού στο Πολεμικό Μουσείο. Όπως άξια λόγου είναι η δυνατότητα αντιλόγου που δόθηκε στους παρευρισκομένους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Καρυοφυλλίδη (για το pontos-news.gr). Ωστόσο, τουλάχιστον εντυπωσιακή ήταν, κατά τη γνώμη μας, και η παρουσία στην εκδήλωση του ποντιακής καταγωγής Υπουργού κ. Κουρουμπλή, στον οποίο μάλιστα δόθηκε λόγος - που όφειλε να εκλάβει ως δυνατότητα …μιας συγγνώμης ίσως, για τις πολιτικές επιλογές και ανθρώπινες αδυναμίες του που είχαν ως αποτέλεσμα να «βασανίσει» κι αυτός από θέση Υπουργού, τον «πολύπαθο -ποντιακό- χώρο».

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να επικρίνουμε τον Πόντιο βουλευτή που μας έκανε άλλοτε υπερήφανους για τη διαδρομή του …μέχρι να φτάσει να είναι μέλος της κυβέρνησης. Όμως δυστυχώς πιστεύουμε ότι έπαιξε το πιο ταπεινωτικό παιχνίδι της στην πλάτη των υπερηλίκων Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ και όσων αγωνιούσαν για την τύχη τους, μιας και από το 2013 έχει διακοπεί η χορήγηση βοηθήματος στους ανασφάλιστους υπερήλικές μας!
Με θεσμικό ρόλο, ήμασταν παρόντες σε κάθε συγκέντρωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με μπροστάρη …και όπως φάνηκε «δούρειο ίππο» τον κ. Κουρουμπλή, με αφορμή το φλέγον ζήτημα της επαναφοράς της πενιχρής πλην όμως αναγκαίας για την επιβίωση των γερόντων μας σύνταξης. Υποσχέσεις, δεσμεύσεις με σκοπό την εξασφάλιση θετικού εκλογικού αποτελέσματος (μία πριν τις εκλογές Ιανουαρίου 2015, παρουσία και υποψήφιου τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, και μία πριν το κρίσιμο -όπως θεωρούσε ο ελληνικός λαός- δημοψήφισμα του καλοκαιριού) και μετά …τίποτα. Ούτε συγγνώμη, ούτε παραίτηση, ούτε καν εξήγηση… Κρίμα.
Το δικαίωμα ωστόσο να παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις μας - παρά το ρόλο που έπαιξε στο θέμα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και παρότι επί μισό χρόνο ανέχεται τον Φίλη στο Υπουργικό Συμβούλιο χωρίς να έχει ακουστεί έστω κάποια διαμαρτυρία εκ μέρους του-, να υπολογίζει σε προσφώνηση και χαιρετισμό και να φεύγει χωρίς …«γόνιμο αντίλογο», ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ; Εμείς οι Πόντιοι. Και πάλι κρίμα.
Χριστίνα Χαφουσίδου
*Αρχισυντάκτρια εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: