Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

8/3/16


Ελληνικός κινηματογράφος στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο

  • Ο Σάββας Καλεντερίδης παραδίδει στον Αντώνη Αρτεμάκη το πακέτο με τις ελληνικές ταινίες
Ένα πακέτο γεμάτο άρωμα Ελλάδας παρέδωσε ο Σάββας Καλεντερίδης, που επισκέφθηκε τον Καναδά για την παρουσίαση του βιβλίο του Νίκου Ντέμου 1071 – Στρατηγικές ήττες και συρρίκνωση του ελληνισμού, στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, Αντώνη Αρτεμάκη.



Ο Σάββας Καλεντερίδης παρέδωσε στον Αντ. Αρτεμάκη ένα ειδικό πακέτο με 60 ταινίες της εταιρείας Finos Films, που εξέδωσε η Αιγαίον Όιλ.
Το «δώρο» ήταν προσφορά του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη στην ιστορική Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, η οποία μετρά αισίως 107 χρόνια ζωής και προσφοράς στον ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Παραδίδοντας το πακέτο ο Σ. Καλεντερίδης μεταβίβασε τους χαιρετισμούς του Δ. Μελισσανίδη και είπε στον Αντ. Αρτεμάκη ότι η προσφορά γίνεται για να χρησιμοποιήσει η Κοινότητα το υλικό κατά το δοκούν. Θα ήταν, ωστόσο, ευχής έργον να πραγματοποιηθεί μια Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου ή να καθοριστεί σε τακτική βάση μια μέρα κατά την οποία θα προβάλλονται ελληνικές ταινίες, τις οποίες θα παρακολουθεί το κινηματογραφόφιλο κοινό της Κοινότητας.

Ο συγγραφέας Νίκος Ντέμος και ο πρώην πρόεδρος Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο Νίκος Χριστοφορίδης μαζί με τον Αντ. Αρτεμάκη και τον Σ. Καλεντερίδη
«Οι ταινίες αυτές θα έχουν να πουν πολλά στους Έλληνες του Τορόντο, αφού μέσα από αυτές θα ξαναθυμηθούν μια Ελλάδα που τους έλειψε και δεν υπάρχει πια», ήταν τα λόγια του Σ. Καλεντερίδη.
Ο Αντ. Αρτεμάκης ζήτησε να μεταβιβαστούν στον Δ. Μελισσανίδη οι ευχαριστίες του για την προσφορά και υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει τις ταινίες με τον πιο αποδοτικό τρόπο για την ομογένεια του Τορόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: