Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο των διακινητών αφού ήλθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δμοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε ακόμα την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να «συμψηφίσει» την προσφυγική κρίση με τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι είναι ανόητο και ανούσιο η Αθήνα να απειλεί τους εταίρους της με βέτο.


Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αγγίζει σήμερα το σημείο συναγερμού δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι κινδυνεύει με διπλή ήττα αν αποπειραθεί να «συμψηφίσει» προσφυγικό και Μνημόνιο, ειδικά αν χρησιμοποιήσει απειλές για βέτο στην Ε.Ε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες απαιτούν λύσεις αλλά και απαντήσεις για την «παταγώδη αποτυχία» στη διαχείριση του προσφυγικού, σημειώνοντας με νόημα ότι αυτό που άλλαξε και κατέστησε την Ελλάδα κύρια πύλη εισόδου στην Ευρώπη ήταν η αλλαγή κυβέρνησης το 2015.

«Έστειλαν σε όλους, στους πρόσφυγες, στους διακινητές, ένα μήνυμα [...] ότι ο πιο εύκολος τρόπος εισόδου στην Ευρώπη είναι από την Ελλάδα. Όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά την δήλωση της πρώην υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για πρόσφυγες που «λιάζονται».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ακόμα ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και ευρωπαϊκές ευθύνες στην προσφυγική κρίση, η ίδια Αθήνα «υποεκτίμησε» τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι εταίροι, ειδικά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο, όταν οι λαοί της Ευρώπης συνέδεσαν άρρηκτα το προσφυγικό με κινδύνους για την εθνική ασφάλειά τους.

Η αποτυχία της ελληνικής πλευράς να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει με βάση τον κώδικα Σένγκεν και να καταγράψει τις αφίξεις στα νησιά, διαμόρφωσε μία εικόνα «αναξιόπιστης χώρας», δίνοντας την ευκαιρία «στους ανθελληνικούς κύκλους να μας κουνάνε το δάχτυλο», προσέθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Κίνδυνος διπλής ήττας σε προσφυγικό και αξιολόγηση


Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ακόμα την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να «συμψηφίσει» την προσφυγική κρίση με τις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ήττας και στα δύο μέτωπα.

Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατό να παίζουμε «τη χώρα στα ζάρια» και προσέθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απειλεί τους εταίρους της με βέτο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ή με άλλες παρόμοιες κινήσεις. «Απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όχι μονομερείς και μεμονωμένες ενέργειες που τραυματίζουν την αξιοπιστία της χώρας».

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά όμως χάνει χρόνο, και σχολίασε δηκτικά ότι στην πράξη ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει τα λάθη που έκανε το 2015, με τις κόκκινες γραμμές να χάνονται τη στιγμή που η οικονομία αποδυναμώνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, η οποία μέσα στον Μάρτιο βγαίνει και επίσημα από το Μνημόνιο. «Στην Κύπρο δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν το αντίθετο από αυτά που κάνει ο Τσίπρας», είπε.

Διαπλοκή και ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κο Τσίπρα και τους συνεργάτες του να μην παριστάνουν τους αναμάρτητους προσθέτοντας ότι ο λαός ξέρει πια ότι αυτοί είναι οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής.

«Ρίχνει συνεχώς λάσπη αντί για να προχωρήσει σε θεσμική αναβάθμιση, έχει επιδοθεί σε χειραγώγηση των θεσμών, παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και υποβαθμίζει το κοινοβούλιο». 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα ανακοινώσει το σχέδιο εξυγίανσης της ΝΔ και τόνισε ότι η ΝΔ ήδη πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις. «Εμείς είπε λέμε την αλήθεια της ευθύνης που αποτελεί τον οδηγό μας για να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/308532/mitsotakis-i-ellada-vrethike-sto-stohastro-ton-diakiniton-afou-ilthe-i-kuvernisi-suriza/#ixzz41efItEy0
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: