Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Σφοδρή και αιφνιδιαστική επίθεση Τουρκίας στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την επίσκεψη του αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».


Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας» είναι οικοδομημένες «πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία ανάγνωση που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

«Η ιστορία μιλάει από μόνη της, δεν είναι λόγος εντάσεων και δεν ανατρέπει την καλή σχέση με τη γείτονα χώρα», σχολίασαν λιτά κυβερνητικοί κύκλοι, ουσιαστικά προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το γεγονός.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/310039/sfodri-epithesi-tis-tourkias-stin-ellada-gia-ti-genoktonia-ton-armenion/#ixzz43CXr8fDb
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: