Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Σάλος για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα που αποκαλεί τα Σκόπια... «Μακεδονία»


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το σοβαρό ολίσθημα του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος σε συνέντευξή του στις «Ιστορίες» αποκάλεσε τα Σκόπια...«Μακεδονία». 

Ο κ. Μουζάλας, ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή απόπειρα περίπου 1.500 προσφύγων να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε σε ένα φυλλάδιο που τους μοιράστηκε, το οποίο τους έδινε οδηγίες για το «ταξίδι». Όπως είπε, «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε όλη αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη μεταφέρονται πολύ δύσκολα, καθώς προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Με αυτή την προσδοκία έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές και αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη "Μακεδονία"».


Παρακολουθήστε το απόσπασμα:



Οι πρώτες αντιδράσεις
Ο χαρακτηρισμός «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ προκάλεσε αίσθηση και αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά», αφού πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν μέσω Twitter την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. 

Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. 

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του»

Δεν υπάρχουν σχόλια: