Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Στείλτε τον σπίτι του.

http://www.zougla.gr/politiki/article/ipevale-tin-paretisi-tou-o-g-mouzalas---sto-megaro-maksimou-o-panos-kamenos

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπο για πολλοστή φορά με μεγάλο κύμα αντιδράσεων λόγω μιας ατυχούς (όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη) τοποθέτησης.

Συγγνώμη μπορούν να ζητούν οι Λαζόπουλοι, όχι οι Μουζάλες, γιατί οι πρώτοι διαχειρίζονται την ψυχαγωγία, οι δεύτεροι όμως την εξουσία​
Η… κακιά στιγμή και η εκ παραδρομής αναφορά τωνΣκοπίων ως «Μακεδονίας» από τον Γ. Μουζάλα προκάλεσε την άμεση και την οξύτατη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζητούσε την κεφαλή επί πίνακι του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μια απλή… συγγνώμη είναι αρκετή, ωστόσο σ’ ένα τόσο κομβικό ζήτημα εθνικής σημασίας τα περί… επικοινωνιακών παιχνιδιών και οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης δεν έχουν θέση. Συγγνώμη μπορούν να ζητούν οι Λαζόπουλοι, όχι οι Μουζάλες, γιατί οι πρώτοι διαχειρίζονται την ψυχαγωγία. Οι δεύτεροι όμως την εξουσία...
http://www.zougla.gr/politiki/article/ipevale-tin-paretisi-tou-o-g-mouzalas---sto-megaro-maksimou-o-panos-kamenos

Ατυχής στιγμή δεν υπάρχει. Λάθη γίνονται, αλλά δεν είναι δυνατόν να μπερδεύεις τη Λάρισα με την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη με τη Θάσο και τον πατέρα με τη μητέρα σου. Σε αντίθετη περίπτωση, απλώς δεν έχεις συνειδητοποιήσει το ίδιο το ζήτημα.








«Φουρτούνα» στο Μαξίμου


Από το πρωί της Τετάρτης υπήρξε έντονη κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με στόχο την εξεύρεση λύσης και την απορρόφηση των κραδασμών στο κυβερνητικό σχήμα.

Λάθη γίνονται αλλά δεν είναι δυνατόν να μπερδεύεις τη Λάρισα με την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη με τη Θάσο και τον πατέρα με τη μητέρα σου​Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και απόσυρσης της στήριξής τους στην κυβέρνηση -στην περίπτωση που ο Γ. Μουζάλας παρέμενε στη θέση του-, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τους υπουργούς Παιδείας Ν. Φίλη και Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη, προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μαζί με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στις 11.30 το πρωί και, όπως έγινε γνωστό, ο Γ. Μουζάλας υπέβαλε στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του. Ακολούθησε τετ α τετ Τσίπρα-Καμμένου για τη λήψη των τελικών αποφάσεων. 

Οι καταιγιστικές εξελίξεις έρχονται λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό και στον απόηχο της σοβαρής διπλωματικής κρίσης που έχει προκαλέσει στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - πΓΔΜ το πέρασμα των συνόρων από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες και των περίεργων παιχνιδιών με το φυλλάδιο στα αραβικά που κυκλοφόρησε στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης.


«Δεν εμπιστεύομαι τον Μουζάλα»
Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, επισημαίνοντας πως:«Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει, από εδώ και πέρα θα παίζει ένα βίντεο όπου Έλληνας υπουργός θα αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία"».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζητούσε την κεφαλή επί πίνακι του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής
«Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Σας λέω καθαρά ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Με τη στάση μου στα εθνικά θέματα εδώ και 25 χρόνια δεν πρόκειται να στηρίξω έναν υπουργό που κάνει τραγικό έγκλημα. Αφού έκανε γκάφα, όπως ο ίδιος λέει, πρέπει να έχει την ευθιξία να πάει σπίτι του!» ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Η κυβέρνηση στηρίχτηκε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πήραμε αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς» πρόσθεσε ο Π. Καμμένος αναφορικά με τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Μουζάλα σε στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και συμπλήρωσε: «Αν κάνεις γκάφα στην πολιτική ή λάθος, το πληρώνεις. Την ώρα που συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και τη διαγραφή του χρέους, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες δηλώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: