Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αποφυλάκιση Στεφανάκου με το νόμο Παρασκευόπουλου

Η αποφυλάκισή του έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με βάση τις επιταγές του «νόμου Παρασκευόπουλου», ο οποίος προβλέπει υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων με ποινές ακόμα και πάνω από 10 χρόνια, για ληστείες και ναρκωτικά

Ελεύθερος είναι ο Βασίλης Στεφανάκος καθώς οι πόρτες των φυλακών άνοιξαν για τον άνθρωπο στον οποίο έχει αποδοθεί, μεταξύ άλλων, αρχηγικός ρόλος στις δραστηριότητες ελληνικής μαφίας αλλά και «σχέσεις συνεργασίας» με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Η πύλη των φυλακών Κορυδαλλού άνοιξε για τον Βασίλη Στεφανάκο έπειτα από περίπου οκτώ χρόνια παραμονής στις φυλακές. Η αποφυλάκισή του έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα και έγινε -σύμφωνα με το  δικηγόρο του κ. Βασίλη Καπερνάρο- με βάση τις επιταγές του «νόμου Παρασκευόπουλου», ο οποίος προβλέπει υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων με ποινές ακόμα και πάνω από 10 χρόνια, για ληστείες και ναρκωτικά.

Πρόσφατα στο Βασίλη Στεφανάκο είχε αποδοθεί εμπλοκή σε επεισόδιο σε βάρους του κρατούμενου πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Δημοσίευμα, τον έφερε να εμπλέκεται σε ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού, περιστατικό που διέψευσαν ωστόσο και οι δυο πλευρές κάνοντας λόγο περί λεκτικής αψιμαχίας για ασήμαντη αφορμή. Μάλιστα, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε επιφυλαχθεί να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας που δημοσίευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι. Έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: