Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Άδωνις: Ο Πολάκης εμφανίζεται ως πολιτοφύλακα και αναλάμποντας φανός σε έναν ωκεανό ανηθικότητας

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις νέες επιθέσεις του Παύλου Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ.


Στο Κοινοβούλιο επιχειρεί να μεταφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης το ζήτημα των τελευταίων σφοδρών επιθέσεων του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, κατά της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στη συγκεκριμένη συμπεριφορά του μέλους του υπουργικού συμβουλίου. 

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, περνάει γενναιές δεκατέσσερις τον κο Πολάκη, βάλλοντας καρά ριπάς εναντίον του και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα. 

«Κατά τον κ. Πολάκη, η Δικαιοσύνη δε λειτουργεί ως θεματοφύλακας του εργασιακού δικαίου και του δημοσίου συμφέροντος και για να είναι ανεξάρτητη πρέπει να υπακούει στις κεντρικές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης. Είναι προφανές, ότι ο κ. Πολάκης, κάνοντας δημαγωγική χρήση της κυριαρχίας που του προσδίδει ο Υπουργικός θώκος, διακατεχόμενος από αίσθημα αυτοενθουσιασμού και από παραισθήσεις, προβάλλει εαυτόν, ως πολιτοφύλακα, ως αναλάμποντα φανό σε έναν ωκεανό ανηθικότητας, ανομίας, αναρχίας και διασαλευμένης κοινωνικής τάξης που επικρατεί στη χώρα μας», υπογραμμίζει ο κος Γεωργιάδης.

Προσθέτει, δε, ότι οι ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού αναδεικνύει ότι υπάρχει «κρίση αυτοσυνειδησίας» σε ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, τα οποία όπως υποστηρίζει δυστυχώς «παίζουν ἐν οὐ παικτοῖς, θέτοντας σε σοβαρή κρισιμότητα την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκαλεί προσωπικά τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι ο έλεγχος της τήρησης των ενεργειών των μελών της κυβέρνησης είναι ευθύνη του πρωθυπουργού ως πολιτικού προϊσταμένου, ενώ τονίζει ότι «η ευθύνη περιφρούρησης των αρχών του κράτους δικαίου είναι ευθύνη όλων μας». 

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί με σαφήνεια για τις δηλώσεις του κου Πολάκη και να ξεκαθαρίσει κατά πόσο συμφωνεί με τις απόψεις του για το ρόλο των δικαστικών λειτουργών και των αστυνομικών οργάνων.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/321803/adonis-se-tsipra-o-polakis-emfanizetai-os-politofulaka-kai-analabodas-fanos-se-enan-okeano-anithikotitas/#ixzz4GNfTxZBA
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια: