Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Μυλόπουλος για «No Border Camp»: «Δεν συμφωνώ με αυτούς που ήθελαν βίαιη καταστολή»

Επιτυχία χαρακτήρισε ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος το γεγονός πως δεν υπήρξε «αίμα» όσο διήρκεσε το «No Border Camp» εντός του Πανεπιστημίου.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για απραξία και αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, χωρίς να επιδιώξουν τη μεταξύ τους συνεννόηση, ώστε να λήξει το θέμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μυλόπουλος:

«Είναι επιτυχία το ότι δεν είχαμε «αίμα». Ευτυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τι θα είχε γίνει αν είχε έρθει η αστυνομία, γιατί τότε θα είχαμε αίμα. Δεν έκαναν καλή υπηρεσία όσοι από την πρώτη στιγμή τους αντιμετώπισαν σαν εχθρούς (τους NO BORDER). H στάση και του Δήμου και του Πανεπιστημίου ευνόησε μία συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη, που ήθελε «αίμα» στη Θεσσαλονίκη. Ήρθαν 1.500 άνθρωποι να κατασκηνώσουν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, αυτό είναι αξιοκατάκριτο. Δεν συμφωνώ με τους NO BORDER, δεν συμφωνώ και με αυτούς που ήθελαν βίαιη καταστολή. Κάθε καλοκαίρι οι NO BORDER πάνε σε ένα πανεπιστήμιο και κάνουν ένα CAMP.



Μεταξύ της πλήρους απραξίας και της αδιαφορίας υπάρχει ένας τεράστιος χώρος που ονομάζεται «συνεννόηση». Αυτός ο χώρος δεν εξαντλήθηκε. Ακόμα και αν δεν έρθουν να σου ζητήσουν άδεια, οφείλεις να τους συναντήσεις.

Εμείς επιδιώξαμε πάντα τη συνεννόηση. Είχαμε και φεστιβάλ αναρχικών στο Πανεπιστήμιο που δεν έγινε τίποτα γιατί συνεννοηθήκαμε. Κάποιος που έρχεται να κάνει camping δεν είναι κατ’ ανάγκη απατεώνας. Αν κάνει κάποιος παράνομη πράξη, ναι θα τον καταστείλεις. Αλλά θα πας πριν να συνεννοηθείς και εκεί θα το σεβαστούν. Στη δικιά μας περίπτωση (επί πρυτανίας του), άφησαν το πανεπιστήμιο πιο καθαρό από ότι το βρήκανε. Δεν θέλω να υπερασπιστώ το κίνημα NO BORDER, το βλέπω σαν μία πραγματικότητα. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε τις αρχές τους αλλά να συνεννοηθούμε. Όταν υπάρχει μία συνθήκη, ακόμα και ως εχθρός να την αντιμετωπίσεις, πρέπει να συνεννοηθείς.

Κάθε μέρα το Αριστοτέλειο πλήττεται από εμπόριο ναρκωτικών, κάθε μέρα μέσα στο Πανεπιστήμιο διαπράττονται εγκλήματα. Κανείς δεν κάνει κάτι γι’ αυτό το έγκλημα, που δεν αφήνει πίσω του ένα λεωφορείο βαμμένο, αλλά καταστρέφει ζωές και σκοτώνει ανθρώπους. Γλυτώνει η πόλη τα ναρκωτικά και τα χρεώνει στο πανεπιστήμιο. Και δεν μιλάει κανείς. Δεν κάνουν 1ο θέμα τα ναρκωτικά. Εκεί είναι το πρόβλημα το μεγάλο».

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: