Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

24/8/16

Αυτό είναι προοίμιο πολιτισμικής και εθνικής καταστροφής - Κάποτε οι Έλληνες γκρέμιζαν τα τείχη για τους Ολυμπινίκες, τώρα τους επιτίθεται η "Αυγή"

Κατερίνα Στεφανίδη: "Ασχολείστε με εμάς κάθε τέσσερα χρόνια"

Το παράπονο της "ιπτάμενης Κατερίνας"

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ επέστρεψε στην Ελλάδα συνοδευόμενη από τον σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ - "Ασχολείστε με εμάς κάθε τέσσερα χρόνια" η καυστική της απάντηση για την προβολή των Ελλήνων αθλητών


Το αεροπλάνο που μετέφερε το προτελευταίο κομμάτι της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής από το Ρίο (αύριο στις 12:00 θα ακολουθήσει το τελευταίο), προσγειώθηκε λίγο μετά τις 16:30 στο Ελευθέριος Βενιζέλος κι ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν κι η χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη.
Η «ιπτάμενη Κατερίνα» ήρθε μαζί με το σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ μόλις για τέσσερις ημέρες, καθώς οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί (προηγείται στη βαθμολογία του επί κοντώ στο Diamond League και μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο θέλει να κατακτήσει και αυτή την κορυφή), ωστόσο η υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε στο αεροδρόμιο προφανώς και τους βοήθησε να καταλάβουν πιο καλά το πόσο σημαντική ήταν για την Ελλάδα η μεγάλη τους επιτυχία..

Όταν άνοιξε η πόρτα της εξόδου στην αίθουσα αφίξεων, το πρόσωπο της είχε σχεδόν την ίδια έκφραση όπως και τη στιγμή που ο Μιτς Κρίερ πήδηξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να την αγκαλιάσει.

Με τους επισήμους να την έχουν υποδεχθεί στο εσωτερικό της αίθουσας, η Κατερίνα και ο σύζυγος της υπέστησαν ένα μικρό πολιτισμικό σοκ αντικρίζοντας τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που τους περίμεναν…

Κι όταν εμφανίστηκαν τα φλας άστραψαν και τα μικρόφωνα εμφανίστηκαν μπροστά στο πρόσωπο τους εν ριπή οφθαλμού.



Η Κατερίνα εισάκουσε τις εκκλήσεις για να χαρίσει το πλάνο με ένα φιλί στο σύζυγο της, απάντησε με υπομονή σε όλες τις ερωτήσεις, εκτός από μία.

Όταν συνάδελφος προσπάθησε να θέσει το θέμα με τις δηλώσεις της Ισινμπάγιεβα η χρυσή Ολυμπιονίκης το ξέκοψε: «Πήραμε το χρυσό μετάλλιο! Θέλω να μιλάμε για θετικά πράγματα σήμερα».



Απέναντι της ακριβώς υπήρχε ένα πανό που έγραφε: ««Σε ευχαριστούμε Κατερίνα μας δίνεις δύναμη και μας εμπνέεις» και όπως παραδέχθηκε: «Είμαστε 
πολύ χαρούμενοι. Πετύχαμε το στόχο μας, αλλά έχουμε ακόμη μερικούς αγώνες και θέλουμε να κλείσουμε την σεζόν με επιτυχία και μετά να ξεκουραστούμε», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. Είναι μεγάλη η χαρά μας, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να κλείσουμε με επιτυχία όλους τους αγώνες που έχουμε μέχρι το τέλος».



Για την ίδια η παρουσία του συζύγου της Μιτς Κρίερ σ’ αυτή τη διαδρομή ήταν καθοριστική και φρόντισε να το υπενθυμίσει με κάθε τρόπο.
«Πιστεύαμε σε ένα μετάλλιο. Ο Μιτς όμως πίστευε παραπάνω από εμένα ότι θα κατακτήσω το χρυσό και με έκανε και μένα να το πιστεύω παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Σίγουρα ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και το μετάλλιο μου είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες, αλλά η προσωπική αφιέρωση που έκανα στον Μιτς δεν αλλάζει. Έχει δουλέψει όσο κι εγώ, με έχει στηρίξει τόσο πολύ και το αξίζει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ότι βούτηξε μέσα στο γήπεδο για να μ’ αγκαλιάσει»

Στην αρχή των δηλώσεων της τόνισε ότι «ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς πετύχαμε» ενώ αποκάλυψε πως όταν επέστρεψαν στο δωμάτιο τους «ανά πέντε λεπτά λέγαμε ο ένας στον άλλο ‘κερδίσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες!’».

Όσον αφορά τα μελλοντικά τους σχέδια, αφού ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Diamond League «θα γυρίσουμε στο σπίτι μας στην Αμερική απ’ όπου λείπουμε τέσσερις μήνες και θα ξεκουραστούμε γιατί το έχουμε ανάγκη», ενώ αναφερόμενη στις σπουδές της υπενθύμισε ότι: «έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου είπαμε ότι φέτος θα έκανα μια διακοπή. Την πρώτη από τότε που ξεκίνησα το δημοτικό! Όπως είδατε μου βγήκε σε καλό (γέλια). Σίγουρα κάποια στιγμή αργότερα θα κάνω κάποιο διδακτορικό, αλλά θα δούμε»

Η Κατερίνα ευχήθηκε αυτή της η επιτυχία «να φέρει περισσότερα παιδιά στον στίβο και στο επί κοντώ, γιατί όσο πιο πολλά παιδιά αθλούνται τόσα περισσότερα ταλέντα θα βρούμε», ενώ αφού ρωτήθηκε σχετικά έδωσε και την απάντηση της στο επιθετικό πρωτοσέλιδο (προς την ίδια) της εφημερίδας Αυγής.



«Εγώ έκανα μια δήλωση που αφορούσε εμένα προσωπικά. Έχω κερδίσει το Ευρωπαϊκό, πήρα χάλκινο στο Παγκόσμιο και τώρα αυτό το χρυσό μετάλλιο, αλλά εσείς ασχολείστε με εμάς κάθε τέσσερα χρόνια. Ξέρω ότι έχει γραφτεί κάτι, αλλά προσωπικά δεν την έχω ακούσει καν αυτή την εφημερίδα»

Όση ώρα η Κατερίνα μιλούσε στους δημοσιογράφους ο Μιτς Κρίερ παρακολουθούσε εκστασιασμένος τη βροχή των ερωτήσεων, αντιλαμβανόμενος κατ’ αυτόν τον τρόπο και το μέγεθος της επιτυχίας της συζύγου του, κάτι που έδειξε στο σύντομο σχόλια που έκανε.

«Είναι πολύ συναρπαστικό αυτό που πετύχαμε, το να φέρουμε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι κι ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν. Τώρα απλά είμαστε πολύ κουρασμένοι και αυτό που θέλουμε είναι ύπνος και ξεκούραση», ήταν τα λόγια του ενώ ρωτήθηκε για το ακριβώς είπε στην Κατερίνα όταν βρέθηκε στο γήπεδο για να την αγκαλιάσει τόνισε: «Τα κατάφερες, τα κατάφερες».
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: