Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν οι Σακκάς και Σεϊσίδης


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Υπό κράτηση έχουν τεθεί οι καταζητούμενοι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης


Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μετά από τυχαίο έλεγχο ομάδας ΔΙΑΣ στη Λακωνία. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο όταν είδαν ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Golf να έρχεται από την Σπάρτη. Όταν οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, έκαναν αναστροφή και κάπως έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη.

Το κυνηγητό συνεχίστηκε μέχρι και τα ΚΤΕΛ Σπάρτης όπου οι δύο συλληφθέντες εγκλωβίστηκαν. Ένας από τους αστυνομικούς μάλιστα πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Τελικά οι Σακκάς και Σεϊσίδης βγήκαν από το όχημα και συνελήφθησαν σε ένα γκαράζ. Οι δύο συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους δύο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστές ταυτότητες.


Τα ευρήματα στο αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν έφερε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. 

Στο κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε μια δεσμίδα με λεφτά, κινητά, σημειώσεις και χάρτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δεσμίδα με τα χρήματα που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δύο συλληφθέντες, θα ελεγχθεί για το αν ο αριθμός τους ταυτοποιείται με χρήματα που έχουν προέλθει από ληστεία.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι ηλικίας 32 και 35 ετών, στη Σπάρτη.

Κατηγορούνται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ληστείες, κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν χθες, 4 Αυγούστου 2016, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας , δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ . της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας αναστροφή και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τους δύο επιβαίνοντες και να τους προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ μέχρι στιγμής τους έχουν αποδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 15-06-2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: