Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια

Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια και εμποδίστηκε από κανονιοφόρο του ελληνικού ναυτικού

29-01-2017
Νέο σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο, τρεις μόλις ημέρες μετά από την ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει στην γείτονα τους 8 τούρκους στρατιωτικούς.

Τουρκική πυραυλάκατος - στην οποία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, επέβαινε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Χουλουσί Ακάρ - επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια. Συγκεκριμένα έφτασε σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου. 

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η τουρκική πυραυλάκατος απέπλευσε από την Αλικαρνασσό, (Μπόντρουμ) στις 11 το πρωί και προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων όπου και παρέμεινε περίπου για 20 λεπτά. Δεν υπήρξε καμία απόπειρα να αποβιβαστούν στη βραχονησίδα.

Τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους παρακολουθούσε η κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού "Κραταιός", που εμπόδισε το τουρκικό πλοίο να προσεγγίσει τη βραχονησίδα και κάλεσε το τουρκικό πλοίο να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/337414/tourkiki-puraulakatos-epiheirise-na-proseggisei-ta-imia/#ixzz4XB8YANsf
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: