Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Επίθεση από ακροαριστερούς σταλινοφασίστες του Αριστερού Παρακράτους με μολότοφ σε εργοτάξιο του μετρό της Θεσσαλονίκης

29/01/2017

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου άγνωστοι, ορμώμενοι από τους χώρους του ΑΠΘ, κινήθηκαν προς διάφορα σημεία, πετώντας αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές.


Στο «στόχαστρο» των δραστών βρέθηκαν το εργοτάξιο του μετρό, επί της Εγνατίας, ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) στο εσωτερικό της Πανεπιστημιούπολης, η πύλη εμπορευμάτων της ΔΕΘ, όπως επίσης ένας πυλώνας της ΔΕΗ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, πίσω από το «Ιβανώφειο». Από τη «βροχή» των μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε σκαπτικό μηχάνημα του μετρό, στο ΑΤΜ και στον πυλώνα της ΔΕΗ, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική που κλήθηκε στα σημεία για να σβήσει τις φωτιές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις εμπρηστικές επιθέσεις συμμετείχαν περί τα 40 άτομα, τα οποία κατά τις 3.30 τα ξημερώματα, φαίνεται ότι εξήλθαν από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου εκτιμάται ότι συμμετείχαν σε πάρτι. Δεν αναφέρθηκε μέχρι στιγμής κάποια προσαγωγή, ενώ τα περιστατικά ερευνώνται από την Αστυνομία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/337406/epithesi-me-molotof-se-stathmo-metro-tis-thessalonikis/#ixzz4XBDGXkMy
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: