Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΕΒΕΑ στο zougla.gr: «Ανεπίτρεπτη» η δήλωση Μουζάλα. Θα κινηθούμε νομικά και πολιτικά για να προστατέψουμε τα μέλη μας»Της Άντζελας Πεΐτση

Απάντηση – κόλαφο κατά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, δίνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ξεκαθαρίζει πως είναι αποφασισμένη η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, να κινηθεί νομικά και πολιτικά για να προστατεύσει τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις τους καθώς και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.Σε αποκλειστική του συνέντευξη, μέσω του zougla.gr, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ, Νίκος Σοφιανός, είπε χαρακτηριστικά: «Η δήλωση του Υπουργού, πως εξετάζει την επίταξη ιδιωτικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, είναι «ανεπίτρεπτη» και βάλλει κατά των στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, του επιχειρηματία και του πολίτη. Ο κ. Μουζάλας προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά του, σε τρία καίρια θέματα: Πρώτον, «ως» αρμοδίου Υπουργού. Δεύτερον, στην πρόσληψη «ημετέρων» που δεν εμφανίζονται στα hot spots και στον τόπο εργασίας τους. Τρίτον, στην αδυναμία του αναφορικά με τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία προφανώς χρησιμοποιούνται για να πληρώνονται μισθοί. Το ν’ απειλεί τους ξενοδόχους πως θ’ επιτάξει τα ξενοδοχεία τους, ξεκαθαρίζουμε πως ως ΕΒΕΑ δεν πρόκειται να το ανεχθούμε και θα το πολεμήσουμε».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του zougla.gr αναφορικά με το ποιες θα είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Επιμελητήριο ώστε ν’ αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, ο κ. Σοφιανός τόνισε: «Το ΕΒΕΑ θα υποστηρίξει νομικά και πολιτικά τα μέλη του και κυρίως το δικαίωμά τους, να ορίζουν και να διευθύνουν την επιχείρησή τους, όπως αυτά κρίνουν σωστό για την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής τους και την προστασία των εργαζομένων σ’ αυτές».

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ, αναφέρθηκε και στις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία τέτοια απόφαση ευρύτερα στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού για την χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: