Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Slate: Θυμήσου Ντόναλντ, ο Στάλιν ήταν τόσο ψεύτης που δεν πίστεψε ότι εισβάλλουν οι Γερμανοί!

Το έγκυρο αμερικανικό σάιτ Slate τον παρομοιάζει με τον Στάλιν, κάνοντας μια πλήρη αναδρομή στην ιστορία. Γράφει συγκεκριμένα:
«Σε ένα σύμπαν παραπληροφόρησης, η θητεία του Ντόνανλτ Τραμπ θα έχει κάποιες ομοιότητες με το καθεστώς του Γιόζεφ Στάλιν. Και αυτός ο παραλληλισμός είναι χρήσιμος για να καταλάβουμε την ψυχολογία του εθνικού ψέμματος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον σύμμαχό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το πρώτο είναι ότι χρησιμοποιεί την παραπληροφόρηση ως πολιτικό εργαλείο. Οταν, για παράδειγμα, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την Ουκρανία το 2014, ο Ρώσος πρόεδρος απλά αρνήθηκε ότι αυτό συνέβη, γεγονός που αποκοίμισε τη Δύση και αποσυντόνισε την αντίδρασή τους.
Η τακτική της διάχυσης ψεύτικων ειδήσεων που χρησιμοποιεί το καθεστώς Πούτιν βγαίνει απευθείας από τα παλιά αρχεία της σοβιετικής στρατηγικής. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τον Στάλιν, ο οποίος έβγαζε προς τα έξω την ίδια εικόνα του ισχυρού άνδρα και του οποίου το συνεχές κύμα ψεμμάτων υπήρξε επί δεκαετίες το κομβικό σημείο της κομμουνιστικής κυριαρχίας.


Πηγή: Slate: Θυμήσου Ντόναλντ, ο Στάλιν ήταν τόσο ψεύτης που δεν πίστεψε ότι εισβάλλουν οι Γερμανοί! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/314838/slate-thymisoy-ntonalnt-o-stalin-itan-toso-pseytis-poy-den-pistepse-oti-eisvalloyn-oi#ixzz4WhwQvLq0

Δεν υπάρχουν σχόλια: