Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο ΣΕΒ παραδέχεται τον Αρμαγεδδώνα στα εισοδήματα λόγω των Μνημονίων
ΣΧΕΔΟΝ ένα... ΑΕΠ έχουν χάσει οι Ελληνες μέσα στην κρίση, σύμφωνα με τον ΣΕΒ. Ο σύνδεσμος κατάλαβε τον Αρμαγεδδώνα που έφεραν τα Μνημόνια και παραδέχεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του ότι η καθαρή -μετά την αφαίρεση των δανείων- περιουσία των Ελλήνων αποτιμάται σε 856 δισ. ευρώ, έναντι 1,023 δισ. ευρώ λίγο πριν από το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους το 2009.
Αναφέρει ότι το 2009, λίγο πριν από την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, η καθαρή περιουσία των Ελλήνων είχε εκτοξευθεί σε 1.023 δισ. ευρώ, δηλαδή η καθαρή περιουσία ανά ενήλικα είχε αυξηθεί σε 114.000 ευρώ, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη η καθαρή περιουσία ανά ενήλικα διαμορφωνόταν σε 93.000 ευρώ. Ο ΣΕΒ αναφέρεται επίσης στον υπερδανεισμό των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά και στο γεγονός ότι η κοινωνία μας δεν διαθέτει σήμερα ούτε ίχνος συνταξιοδοτικής αποταμίευσης από τις εισφορές που κατεβλήθησαν και που αναλώθηκαν σε πληρωμές παχυλών παροχών στους σημερινούς συνταξιούχους, αναντίστοιχων με τις δυνατότητες του συστήματος.
Συνεπώς, η περιουσία που έχει συσσωρευθεί δεν επιδέχεται καμίας περαιτέρω φορολόγησης, καθώς κάθε τέτοια παρέμβαση θα τείνει να μειώνει το απόθεμα περιουσίας και να κάνει ακόμη δυσκολότερη την επιβίωση των μελλοντικών γενιών.
Αντίθετα, η Πολιτεία επιβάλλεται να στηρίξει την αποταμίευση των νοικοκυριών παρέχοντας κίνητρα, ώστε να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις και να έρθει η ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: