Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΟΟΣΑ: Φρένο στις μεταρρυθμίσεις το 2015 - 2016

Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων επισημαίνει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του.


Επιβράδυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα τη διετία 2015 - 2016 διαπιστώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης σε έκθεση που παρουσιάζει η «Καθημερινή». 

Κάνει μάλιστα λόγο για στρεβλώσεις στη λειτουργία των αγορών, στη δημόσια διοίκηση και το εκπαιδευτικό σύστημα ενώ προχωρά σε μια σειρά συστάσεων για το 2017.

Στόχος των συστάσεων είναι η χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη όπως λέει ο οργανισμός ο οποίος επισημαίνει ότι μεγάλο μέρος της προσαρμογής το σήκωσαν οι εργαζόμενοι, την ώρα που τα μονοπώλια και τα εμπόδια στην είσοδο σε ορισμένες αγορές παραμένουν.  

Μεταξύ αυτών των προτάσεων είναι η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών τιμολογίων, η εισαγωγή του θεσμού των σχολικών γευμάτων, η πλήρης εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των πανεπιστημίων και η ενίσχυση της ικανότητας και της ανεξαρτησίας των ρυθμιστικών αρχών. 

Ο ΟΟΣΑ κάνοντας λόγο για «μεταρρυθμιστική κόπωση» επιχειρεί να τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, ειδικά καθώς οι δείκτες της φτώχειας είναι υψηλοί, τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού εντείνονται και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκεται στο ήμισυ των χωρών του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις.

Για τη διετία 2015 - 2016 λέει πως εφαρμόστηκαν μόνο μερικώς οι συστάσεις στις οποίες είχε προβεί με αντίστοιχη έκθεση το 2015 και πως επετεύχθη πρόοδος σε πολιτικές που αφορούν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/342097/oosa-freno-stis-metarruthmiseis-to-2015-2016/#ixzz4c4xHtHMu
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: