Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Καραμανλής για Βατοπέδι: Η Δικαιοσύνη αποκάλυψε το μέγεθος της αθλιότητας

«Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία»

Για αθλιότητα και σκευωρία, το μέγεθος της οποίας αποκαλύφθηκε, κάνει λόγο ο Κώστας Καραμανλής με αφορμή την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου. 

«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν (…) Έστω και αργά, το φώς στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ.


Ας σημειωθεί ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου κρίθηκαν αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο ηγούμενος της Μονής Εφραίμ αλλά και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις και παραλείψεις εκπροσώπων κρατικών φορέων σε σχέση με τις ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου με εκτάσεις της Λίμνης Βιστωνίδας και παραλίμνιες εκτάσεις.

Η υπόθεση Βατοπεδίου απασχόλησε τη Βουλή με τη συγκρότηση αρμόδιας επιτροπής (προανακριτικής) σε ό,τι είχε να κάνει με τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων, υπουργών της τότε κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.
«Η σημερινή απόφαση έκλεισε περίτρανα μια αθλία μεθόδευση. Αυτό που έγινε σήμερα κλείνει μια πληγή για τον τόπο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για την απόφαση της Δικαιοσύνης ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για «ψέματα, αθλιότητες και συκοφαντίες». 

Η δήλωση Καραμανλή
«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

»Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φώς στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».



Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/342020/karamanlis-gia-vatopedi-i-dikaiosuni-apokalupse-to-megethos-tis-athliotitas/#ixzz4byc9upnF
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: