Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017


ΗΛΙΟΥ ΦΑΗΛΟΤΕΡΟΝ
Παρακράτος είχε και η δεξιά. Και τραμπούκιζε και έσπαζε και δολοφονούσε. Όμως η ίδια η "αστική" τάξη φρόντισε και να το ξεδοντιάσει. Συντηρητικός αστός, οπισθοδρομικό θα τον έλεγες, ήταν ο Σαρτζετάκης που κάθισε στο σκαμνί όλο το κύκλωμα των δολοφόνων του Λαμπράκη. Δεξιός ήταν ο Χατζιδάκις που κάθε μέρα ξεγύμνωνε τον κρατικό αυταρχισμό και τη δημοσιογραφική αριστεροδεξιά χυδαιότητα. Γιατί στο DNA του "αστού" υπάρχει ο σεβασμός στη θεσμική νομιμότητα. Υπάρχει ο δυτικός πολιτισμός, υπάρχουν οι αρχές του διαφωτισμού από τις οποίες εμπνέεται.
Αντιθέτως, στο DNA του αριστερού υπάρχει ο μόνιμος στόχος της επανάστασης, της ανατροπής της δημοκρατίας και της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας που βαφτίζεται λαϊκή εξουσία. Κάτι που θες να το ανατρέψεις το σέβεσαι; Όχι βέβαια. Κι αν στο αξιακό σου σύστημα έχεις νομιμοποιήσει την ανομία που περιλαμβάνει και ανθρωποκτονίες "αντιδραστικών" ως φυσιολογικό "επαναστατικό εργαλείο", θα ιδρώσει το αυτί σου από μια επίθεση τραμπούκου στο αυτοκίνητο του Φαήλου Κρανιδιώτη;


Γι' αυτό δεν υπήρξε καμμία ανακοίνωση, καμμία καταδίκη από αριστερή ή έστω σοσιαλιστική παράταξη. Ακόμα και η είδηση παρουσιάζεται εμμέσως: "Ο Φαήλος κατήγγειλε επίθεση εναντίον του..." Σαν να λέμε: μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Ακριβώς όπως ολόκληρο το πολιτικομηντιακό σύστημα αντιμετώπισε την επίθεση του τραμπούκου του ΚΚΕ εναντίον του Θάνου Τζήμερου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες.
Ηλίου φαεινότερον: η "κοινοβουλευτική" αριστερά το παρακράτος της το γουστάρει. Το προστατεύει. Το τροφοδοτεί. Είναι το μακρύ της χέρι. Είναι οι συνοδοιπόροι για την κατάκτηση και την παγίωση της εξουσίας της. Είναι αυτοί που θα προκαλέσουν την "μεγάλη αναστάτωση". Όταν αυτός είναι ο στόχος, πώς να καταδικάσεις την μικρή αναστάτωση, που δεν είχε και ανθρώπινες απώλειες;
Ούτε από τα άλλα κόμματα όμως είδαμε καμμία ευαισθησία. Πού είναι η περιώνυμη θέση ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις γίνονται σε επίπεδο ιδεών και όχι λοστών;
Η "Δημιουργία, ξανά!" απερίφραστα και απόλυτα καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Φαήλου Κρανιδιώτη, όπως θα καταδίκαζε την επίθεση εναντίον οποιουδήποτε πολίτη, είτε έχει δημόσιο λόγο είτε όχι. Καταδικάζει φυσικά και την απραξία του Υπουργείου (Έλλειψης) Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ουδέποτε συνέλαβε αριστερό τραμπούκο, από τον φόβο ενδεχομένως πως μπορεί να... πέσει πάνω σε γιους, θυγατέρες και συγγενείς υπουργών και κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων.
Δεν περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση. Εδώ ο Ρουβίκωνας έχει κανονική εκπομπή στην ΕΡΤ open χρησιμοποιώντας μηχανήματα που πλήρωσε ο φορολογούμενος και τα οποία έκλεψαν εν ψυχρώ από την ΕΡΤ οι "απολυμένοι" σύντροφοι, οι οποίοι παρά το ότι επαναπροσελήφθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούν το παραμάγαζό τους.
Ελπίζουμε πάντως να μην δούμε τον δράστη της επίθεσης εναντίον του Φαήλου Κρανιδιώτη σχολιαστή στην "Αίθουσα Σύνταξης" της ΕΡΤ.
Κι ελπίζουμε εν τέλει πως η επίθεση εναντίον του αριστερού φασισμού θα γίνει σύντομα και θα είναι παλλαϊκή και ισοπεδωτική. Όχι με λοστούς, αλλά με την ψήφο.
Δελτίο Τύπου "Δημιουργία, ξανά!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: