Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Το ΚΚΕ διαστρεβλώνει την Επανάσταση του '21

Μπλέκει την εξέγερση με την... Ε.Ε. και επιτίθεται στην Εκκλησία
Την επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας επέλεξε το ΠΑΜΕ, η συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ, προκειμένου να «κατηχήσει» διαστρεβλώνοντας τα νοήματα και τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου της εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821.
Οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στη συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΜΕ με επιστολή τους στους μαθητές τούς καλούν να «ξαναδιαβάσουν» την Ιστορία μέσα από το πρίσμα της κομμουνιστικής θεώρησης, μπλέκοντας τον απελευθερωτικό χαρακτήρα του Αγώνα το 1821 με την αναδιανομή γαιών, με τα Τάγματα Ασφαλείας, τους ναζί, τους κοτζαμπάσηδες και τους Φαναριώτες.

Ενα μικρό απόσπασμα είναι ενδεικτικό: «Σήμερα οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες και Φαναριώτες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, έχουν φτιάξει τη δική τους Ιερή Συμμαχία, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ, το ΝΑΤΟ. Αυτή τη συμμαχία της πλουτοκρατίας φτιασιδώνει σήμερα και το υπουργείο Παιδείας, που καλεί με σχολικό πρόγραμμα μαθητές και εκπαιδευτικούς να γίνουν “πρέσβεις των ευρωπαϊκών αξιών”».


Στην επιστολή του ΠΑΜΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της Επανάστασης του 1821», ότι κάποιες πόλεις είπαν «όχι» στον ξεσηκωμό. Μάλιστα, προβάλλουν και τη διχαστική αντίληψη ότι ορισμένοι ήταν αντίθετοι στην Επανάσταση, αναφέροντας επί λέξει: «Μα δεν ήμασταν όλοι μαζί εναντίον των Τούρκων; Σου απαντάμε: ΟΧΙ». Επίσης υποστηρίζεται ότι «οι πρόκριτοι καταπολέμησαν λυσσαλέα κάθε ιδέα για διανομή της εθνικής γης στους φτωχούς αγρότες», δηλαδή, ότι «κάποιες τάξεις υπερασπίζονται το παλιό, για να μη χάσουν τα πλούτη τους, που τους εξασφάλιζε το παλιό καθεστώς».

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ ισοπεδώνουν την προσφορά της Εκκλησίας υποστηρίζοντας: «Οι πρόκριτοι και οι εκκλησιαστικές Αρχές που συμβούλευαν υποταγή στην “ισχυράν βασιλείαν των Οθωμανών” είχαν κτήματα, αντλούσαν φόρους, δοσίματα, εξουσίες από το παλιό κοινωνικό καθεστώς, το οθωμανικό σύστημα και την εξουσία του σουλτάνου. Ολοι αυτοί καλλιεργούσαν τη μοιρολατρία, τρομοκρατούσαν τον λαό. Απαιτούσαν πίστη και υποταγή στην “Ιερή Συμμαχία” των δυναστών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: