Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Αυγενάκης: Με χρυσά κουτάλια τρώνε «ημέτεροι» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη σίτιση των προσφύγων

28-03-2017

Επικαλείται καταγγελίες περί φωτογραφικών συμβάσεων για τη σίτιση «αόρατων» προσφύγων, με αποτέλεσμα την κατασπατάληση δημόσιων πόρων.


Κατασπατάληση δημόσιων πόρων μέσω «φωτογραφικών συμβάσεων για τη σίτιση «αόρατων» προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, με στόχο το «εξόφθαλμο βόλεμα ημετέρων», καταγγέλλει ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ερώτησή του προς τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάννη Μουζάλα, επικαλούμενος καταγγελίες εθελοντών και σχετικά δημοσιεύματα.

«Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βρίσκει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το δράμα των προσφύγων που καταφεύγουν στη χώρα μας έχοντας επιζήσει του πολέμου και των δουλεμπόρων, χαρίζοντας στις φίλα προσκείμενες εταιρείες σίτισης την ευκαιρία να τρώνε με χρυσά κουτάλια, με συμβάσεις για “αόρατους” πρόσφυγες και εις βάρος πάντα των Ελλήνων φορολογούμενων. Τη στιγμή που η χώρα βιώνει την πιο αδυσώπητη οικονομική κρίση, με την ανοχή της κυβέρνησης, δαπανώνται τεράστια ποσά με στόχο για μια ακόμα φορά το εξόφθαλμο βόλεμα ημετέρων», σημειώνει ο κος Αυγενάκης.

Ο ίδιος επικαλείται καταγγελίες εθελοντών του κέντρου φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία που έχει αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων, φαίνεται να σιτίζει 62 άτομα περισσότερα από αυτά που πραγματικά φιλοξενούνται στο χώρο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ερώτηση, παρότι ο μέγιστος αριθμός ατόμων που έχουν φιλοξενηθεί ποτέ είναι τα 338 άτομα, οι συμβάσεις που κατακυρώθηκαν αφορούσαν σε 400 άτομα και μάλιστα με τιμή 5,85 ευρώ κατ’ άτομο (λίγο κάτω από το ανώτατο όριο), συνεπώς η εταιρία – που ήταν και η μοναδική που συμμετείχε στο διαγωνισμό - κέρδιζε συνολικά 292,64 ευρώ παραπάνω για τη σίτιση προσφύγων που ήταν ανύπαρκτοι και κατ’ επέκταση ο στρατός πλήρωνε 362,7 ευρώ παραπάνω ημερησίως ή 10.881 ευρώ εξτρά μηνιαίως.

Σύμφωνα με τον κο Αυγενάκη εξίσου «σκανδαλώδη» είναι και όσα καταγράφονται στα κέντρα φιλοξενίας Δολιανών Ηπείρου και Κατσικάς Ιωαννίνων, όπου όπως αναφέρει «οι πρόσφυγες φεύγουν, οι συμβάσεις όμως συνεχίζονται!».

Κατόπιν αυτών ο Γραμματέας της ΝΔ, καλεί τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, να απαντήσουν ως προς το πώς στοιχειοθετείται ο αριθμός σιτιζομένων κάθε δομής προκειμένου να καταρτιστεί μια σύμβαση σίτισης, ποια είναι η παρατηρούμενη αυξομείωση των σιτιζομένων προσφύγων κάθε δομής κι αν αυτή αποτυπώνεται στις συμβάσεις όσον αφορά στην αμοιβή των εταιριών, καθώς και πώς ελέγχεται η τήρηση των προβλεπόμενων όρων της σύμβασης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/342771/augenakis-me-hrusa-koutalia-trone-imeteroi-suriza-anel-sti-sitisi-ton-prosfugon/#ixzz4ckL0Nn38
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: