Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Tασούλας: Δεν ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας ο Μπελογιάννης

Ο Μπελογιάννης δεν ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας δήλωσε την Τρίτη ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, εκφράζοντας τη διαφωνία του στην ίδρυση Μουσείου Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

«Διαφωνώ ότι ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας… Η επιδίωξη κομμουνιστικής δημοκρατίας δεν συνιστά πράξη δημοκρατίας» σημείωσε δε. 

«Υπάρχουν κι άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, όχι μόνο η Αριστερά... Ο θάνατός του ήταν σκληρότατος. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι ενός πολύ σκληρού θανάτου που μπορεί κανείς να κρίνει να θεωρηθεί ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δημοκρατίας συνιστά πράξη δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τασούλας πρόσθεσε πως «αν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη (σ.σ ΚΚΕ) στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν όχι απλώς να τα πω αυτά, αλλά ούτε και να τα σκεφτώ». 

Σημείωσε ακόμη πως η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του Mουσείου έγινε «στο πλαίσιο ομοβροντίας αντιπερισπασμού». 


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/342637/tasoulas-den-itan-agonistis-tis-dimokratias-o-belogiannis-/#ixzz4ccXxAgWH
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: