Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ίδια με τα προηγούμενα τα οκτώ «τρομοπακέτα» στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου - Συνεχίζονται οι έρευνες

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τη λεπτομερή εξέταση και των οκτώ παγιδευμένων πακέτων που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής.

Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έρευνα των πακέτων θα διαρκέσει αρκετό διάστημα, καθώς απενεργοποιούνται και ύστερα  αναζητούνται αποτυπώματα DNA κι άλλα στοιχεία στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.


Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, ένα από τα πακέτα, για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία χθες το βράδυ, είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο για τον κ. Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, το οποίο εξερράγη, με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Η συνδεσμολογία είναι πανομοιότυπη, καθώς και η εκρηκτική ύλη που έχει χρησιμοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος που είχε αποδέκτη τον κ. Σόιμπλε αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδα για πυροτεχνήματα και έναν απλό μηχανισμό ανάφλεξης, ενώ την ευθύνη για την αποστολή έχει αναλάβει, με κείμενο στο διαδίκτυο, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αναμένεται προκήρυξη.

Παραλήπτες ο Γ. Ντάισελμπλουμ και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: