Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Παραιτήθηκε ο Κιμούλης από πρόεδρος του ΚΠΙΣΝ

Στην επιστολή του ο Γιώργος Κιμούλης κατηγορεί τον διορισμένο εκ του Υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλο κ Μανωλόπουλο ότι «υποκαθιστά όλο το Δ.Σ. εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος».

16-03-2017
Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υπέβαλε σήμερα Πέμπτη ο Γιώργος Κιμούλης με επιστολή του προς το Ίδρυμα.

Στην επιστολή του κατηγορεί τον διορισμένο εκ του Υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλο κ Μανωλόπουλο ότι «υποκαθιστά όλο το Δ.Σ. εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος».

Τονίζει επίσης πως αρνείται να συναινέσει σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας ενώ αναφέρει πως στήριξε δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεώρησε πως ήταν η μοναδική λύση για τη χώρα εκείνη την περίοδο αλλά δεν το έκανε για να ωφεληθεί από αυτό. 

Τέλος ο κ Κιμούλης εκφράζει την ελπίδα τους πως η παραίτησή του θα προβληματίσει τους αρμόδιους ενώ υπενθυμίζει πως η αξιοπρέπεια δεν έχει ανταλλακτική αξία.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κιμούλης ορίστηκε Πρόεδρος του ΚΠΙΣΝ στις 28 Φεβρουαρίου 2017 μαζί με τον Νίκο Μανωλόπουλο.


Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Γιώργου Κιμούλη
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο στοίχημα δυναμικού μετασχηματισμού του πολιτισμικού μας χάρτη. Η τεράστια ευθύνη διοίκησης είχε εξ αρχής ως δεσμευτική παράμετρο την συγκρότηση ενός συλλογικά δημιουργικού και αποφασιστικού Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια.

Η τελική αποκρυστάλλωση όμως της διοικητικής έκφρασης, προϊόν αναίτιων πολυήμερων “εσωκομματικών διαπραγματεύσεων”, απεδείχθη στην πράξη κατώτερη των περιστάσεων. Παρά το συμφωνημένο πλαίσιο, ο διορισμένος εκ του Υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλος κ. Μανωλόπουλος - πρώην Διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω.

Ως μέλος μιας συλλογικότητας που δεν δύναται να ενεργοποιηθεί τελικώς - παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλα όλον αυτόν τον καιρό - και ενός ασαφούς τοπίου καλλιτεχνικής διεύθυνσης που αρχίζει να διαμορφώνεται πλέον καθιστώντας σχεδόν απαγορευτικό οποιοδήποτε παραγόμενο έργο εκ μέρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. ΑΕ, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Σε καμία περίπτωση δεν προτίθεμαι να συμβάλλω στην ακύρωση της δυναμικής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας.

Οι δημόσιες θέσεις δεν είναι επισφράγιση κοινωνικής αποκατάστασης ούτε κάλυψη κάποιου υπαρξιακού κενού. Ναι μεν στήριξα δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκρινα πως ήταν η μοναδική λύση εκείνη την περίοδο για τη χώρα μου, αλλά δεν το έκανα για να εγκατασταθώ σε κάποια θέση. Ούτως ή άλλως έχει κατά κόρον γραφτεί πως έχω αρνηθεί αρκετές προτάσεις στο παρελθόν για θέσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Ευτυχώς για μένα δεν είμαι ανέστιος. Έχω τον τόπο της τέχνης μου. Εκεί κατοικώ. Ουδέποτε έχω παίξει ρόλο σε πολιτικά παρασκηνιακά παιχνίδια ή σε εσωκομματικές συγκρούσεις, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξα παιδί κομματικού σωλήνα. Ας ελπίσουμε, για το καλό όλων και του ΚΠΙΣΝ η παραίτηση αυτή να αναγκάσει τους αρμόδιους να σκεφτούν με μεγαλύτερη προσοχή τον τρόπο λειτουργίας του.

Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω δύο βασικά πράγματα: πρώτον η αξιοπρέπεια δεν έχει ανταλλακτική αξία και δεύτερον όταν ρίχνουμε κάποιον εν γνώσει μας στην αρένα, δεν τον αφήνουμε μόνο του να κοιτάζει τι θα δείξει ο αντίχειρας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κιμού
λης

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/341610/paraitithike-o-kimoulis-apo-proedros-tou-kpisn/#ixzz4bUxvjBuL
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: