Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Την αθώωση του αντιρρησία συνείδησης Παναγιώτη Μακρή, ζητεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Την αθώωση του αντιρρησία συνείδησης Παναγιώτη Μακρή, ο οποίος την 1η Ιουνίου καλείται να δικαστεί στο Διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανυποταξίας, ζητεί η ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την κατηγορία της ανυποταξίας, "αδίκημα" το οποίο τελέστηκε τελέστηκε πριν από 27 (!) χρόνια, καλείται να δικαστεί στο Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Μακρής. Αν και έχει ξεπεράσει την ηλικία στράτευσης και παρά το γεγονός πως το 1990 δεν υπήρχε η δυνατότητα εναλλακτικής στράτευσης, ο Μακρής σέρνεται στα δικαστήρια, με τη δικαιοσύνη να αποδεικνύει πως είναι όντως τυφλή» αναφέρει σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.


Σημειώνει πως «με τη δίωξη αυτή οι συντηρητικοί στρατιωτικοί μηχανισμοί αποδεικνύουν την εκδικητικότητά τους, ταλαιπωρώντας έναν από τους πρώτους αντιρρησίες συνείδησης στη χώρα μας» και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον Παναγιώτη Μακρή και ζητά την αθώωσή του. Σημειώνουμε πως η δίωξή του είναι αντίθετη με όλα τα διεθνή δεδομένα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και την παύση των διώξεων και των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων εναντίον των αντιρρησιών συνείδησης/αρνητών στράτευσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: