Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια σε σχολές που έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο»


Της Άντζελας Πεΐτση

Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε πανεπιστημιακές σχολές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ημέρα των φοιτητικών εκλογών καταδίκασε με δήλωσή της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ταυτόχρονα, η γαλάζια φοιτητική παράταξη ανέφερε πως αισθάνεται εμφανώς δικαιωμένη καθώς για άλλη μια χρονιά, αντιλαμβανόμαστε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα θα αποτελούσαν παρελθόν, εάν η Κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να εφαρμόσει τον νόμο του Κράτους».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦ: 


«Σχετικά με τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με λοστούς και ρόπαλα. Τριάντα (30) άτομα εισέβαλαν στη σχολή και επιτέθηκαν σε φοιτητές όλων των παρατάξεων. Ενώ έγιναν επανειλημμένες κλήσεις και παρεκκλίσεις στην Αστυνομία, προκειμένου να επέμβει ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί, δεν ανταποκρίθηκε και για άλλη μια φορά φάνηκε η αδυναμία και η απροθυμία της να ελέγξει την κατάσταση. 

Αντίστοιχα επεισόδια είχαμε και στο κέντρο της Αθήνας, στο Χημείο και στο Πολυτεχνείο, όπου σαράντα (40) άτομα εισέβαλαν στο Χημείο και εικοσιπέντε (25) άτομα στο Πολυτεχνείο. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές και ευτυχώς αποφεύχθηκαν οι τραυματισμοί. 

Ως Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. λυπούμαστε και καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα που πλέον έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο στις φοιτητικές εκλογές. Αισθανόμαστε ταυτόχρονα εμφανώς δικαιωμένοι καθώς για άλλη μια χρονιά αντιλαμβανόμαστε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα θα αποτελούσαν παρελθόν, εάν η Κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να εφαρμόσει τον νόμο του Κράτους, ο οποίος έχει προκύψει από χρόνια αγώνων της Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ.

Ελπίζουμε σύντομα η χώρα να αποκτήσει μια κυβέρνηση η οποία θα πράττει το αυτονόητο, θα σέβεται και θα εφαρμόζει το νόμο».

Παράλληλα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε ομαλά η διαδικασία, με πρόβλεψη για ελαφρώς μειωμένη συμμετοχή στην Αθήνα, λόγω μικροεπεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας και αυξημένη προσέλευση στα τμήματα της επαρχίας. «Υπάρχει αισιοδοξία για άλλη μία νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με αύξηση των ποσοστών της σε σχέση με πέρυσι», επεσήμαναν οι γαλάζιοι φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: