Τρίτη 16 Μαΐου 2017



Η γη αυτή δεν ανήκει στους Τούρκους – Tο μαθαίνουν κι άλλοι σιγά-σιγά



Ελληνικές περιοχές τα τοπωνύμια των οποίων έχουν εκτουρκιστεί
Σε tweet του Αμερικανού πολιτικού αναλυτή Νίκολας Ντάνφορθ* βρήκαμε το χάρτη που ακολουθεί, ο οποίος δείχνει τοποθεσίες στην Τουρκία που έχουν
μετονομαστεί τον τελευταίο αιώνα, δηλαδή εκτουρκίστηκαν τα τοπωνύμιά τους. Η επί αιώνες πολιτιστική και πληθυσμιακή κατίσχυση Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων στη Μικρά Ασία και την Ανατολία δεν σβήνεται όσο αίμα κι αν χύσει, όση προπαγάνδα κι αν ασκήσει η εξ Ανατολών γείτων.


Το γεγονός ότι η σύγχρονη Τουρκία «πατάει» ακριβώς πάνω σε αυτά τα εδάφη, οφείλεται σε μια και μόνο πρακτική: της γενοκτονίας.
Των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αλλά και την επιχειρούμενη των Κούρδων, που πήραν σειρά τις τελευταίες δεκαετίες. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια συγκλονιστική ιστορική γεωπολιτική πρωτοτυπία που αφορά τη σύγχρονη Τουρκία: την εδραίωση του γεωπολιτικού της status και τα στρατηγικά οφέλη που αποκομίζει τις τελευταίες δεκαετίες, τα οφείλει σε αυτές ακριβώς τις γενοκτονίες, χάριν του «ενιαίου» θρησκευτικά και «εθνικά» χώρου της. Δηλαδή αύξησε το γεωπολιτικό της έρεισμα χάριν των γενοκτονιών!
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: