Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε αστυνομική δύναμη στην οικία Φλαμπουράρη - Την απέκρυψαν οι Αρχές


Επίθεση στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη γίνεται γνώστη με τη δημοσιοποίηση προκήρυξης ανάληψης ευθύνης από τους εκτελεστικούς βραχίονες της εμπρηστικής επίθεσης.

Όπως γράφει το nantiareport.gr, η ανάληψη ευθύνης για την πρόσφατη επίθεση στην οικία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη (19/05) γίνεται γνωστή με την ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα διακίνηση ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.Με ένα ανυπόγραφο κείμενο, αντιεξουσιαστές αναφέρονται στην επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών: «Τη 19η Μαΐου λίγες ώρες μετά την ψήφιση του τέταρτου κατά σειρά μνημονίου, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα ένοπλα σκυλιά που φρουρούν την κατοικία του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια. Ο κυρ αλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς», παραθέτουν, μεταξύ άλλων, οι συντάκτες του κειμένου.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, γίνεται διαχωρισμός της δομής της κοινωνίας με αναφορά σε, «άλλη μεριά του οδοφράγματος του κοινωνικού πολέμου (…) διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας μέσα από εξεγερτικές διαδικασίες».

«Συγκρούσεις στον δρόμο, απεργίες, καταλήψεις, σαμπτοτάζ και επιθέσεις είναι η απάντησή μας στους καταπιεστές. Εμείς ως αναρχικοι έχοντας πάρει θέση μάχης απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, (..) μη έχοντας άλλη επιλογή περνάμε στην επίθεση (…) ώστε κανένας από τους εξουσιαστές και τα τσιράκια τους να μην είναι και να μην νιώθει προστατευμένος και στο απυρόβλητο. Όλοι τους έχουν ονόματα και διευθύνσεις και εκεί θα βρουν όλους εμάς που δεν έχουμε καμία διάθεση να μοιραστούμε τις γειτονίες μας μαζί τους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα» καταλήγουν.

Πηγή: nantiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: