Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Σκόπια: Η Ελλάδα ενορχήστρωσε την είσοδο των προσφύγων στην ΠΓΔΜ


Ελλάδα: Ακροαριστεροί "αλληλέγγυοι" ενορχήστρωσαν τη μετάβαση περίπου 1500 λαθρομεταναστών στα "Σκόπια".

Σύμφωνα με τις σκοπιανές αρχές, η Ελλάδα υποχρεούται να δεχθεί πίσω τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα βάσει των διεθνών συνθηκών


Στο ακριτικό χωριό Μόιν (κοντά στην κωμόπολη Γευγελή), κρατούνται από δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν το απόγευμα στο έδαφος της χώρας με περιπετειώδη τρόπο. Κύκλοι της κυβέρνησης των Σκοπίων κατηγορούν τις ελληνικές αρχές ότι ενορχήστρωσαν την είσοδο των προσφύγων στην ΠΓΔΜ, και αναμένεται να αναγάγουν την υπόθεση σε μείζον διπλωματικό θέμα από την Τρίτη.




Εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις σκοπιανές αρχές, η Ελλάδα υποχρεούται να δεχθεί πίσω τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα βάσει των διεθνών συνθηκών.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν το πρωί από τον καταυλισμό της Ειδομένης και αφού περπάτησαν μερικά χιλιόμετρα εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από αφύλαχτο σημείο.

Κάτοικοι του μικρού ακριτικού χωριού Μόιν αντίκρισαν με μεγάλη έκπληξη τη μαζική αυτή είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο χωριό. Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε και αδιευκρίνιστο για την ώρα αριθμό Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, καθώς και ακτιβιστές που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αυτοί ανέρχονται στους περίπου 30, εκ των οποίων επτά με οχτώ είναι Έλληνες φωτορεπόρτερ.

Οι συλληφθέντες φωτορεπόρτερ και ακτιβιστές έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της ΠΓΔΜ επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία της ΠΓΔΜ θα κινήσει τις διαδικασίες απέλασής τους.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/309709/skopianes-arhes-oi-1000-prosfuges-tha-epanaproothithoun-stin-ellada-/#ixzz4309pEwcE
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: