Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Οικονομολόγος ΣΥΡΙΖΑ: «Το κίνημα δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ» ήταν δίκαιο

"… Είχε και ορισμένες επιτυχίες"



«Το κίνημα ‘‘δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ’’ ήταν δίκαιο» τόνισε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι «ο ΕΝΦΙΑ είχε και ορισμένες επιτυχίες, καθώς καταργήθηκε δικαστικά η υποχρέωση να κόβεται το ρεύμα». 

Ερωτηθείς ωστόσο για το γεγονός ότι το 2016 έγιναν 786.000 κατασχέσεις σε λογαριασμούς απάντησε: «ναι έτσι είναι, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, ήταν συμβατική της υποχρέωση». 

«Η κυβέρνηση θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με έναν πιο δίκαιο φόρο ακίνητων» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Και ο αγώνας των ιδιοκτήτων να αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος, πρέπει να πληρώνει ο ιδιοκτήτης φόρο πάντως, βγάζει - δεν βγάζει εισόδημα», διευκρίνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε εξάλλου δίκαιο και το κίνημα «δεν πληρώνω για τα διόδια». «Δεν κατάφερε να νικήσει επειδή δεν ήταν επαρκώς μαζικό, η Πολιτεία όμως δεν μπορούσε να υποχωρήσει γιατί είχε σύμβαση με τους παραχωρησιούχους και έπρεπε να πληρώσει η ιδία» σχολίασε, τασσόμενος υπέρ των κινημάτων πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. 
«Δεν είπα να μην πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές αυτό είναι κουταμάρα» αποσαφήνισε ακόμη. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/335226/paraskeuopoulos-to-kinima-den-plirono-enfia-itan-dikaio-/#ixzz4Unt9UCMR
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: