Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κιμούλης τοποθετήθηκε (πρώτος) πρόεδρος στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»
Και το όνομα του πρώτου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» είναι Γιώργος Κιμούλης! Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης (γνωστός για τις αριστερές απόψεις και πεποιθήσεις του) αναλαμβάνει μια επιτελική θέση στο νεοσύστατο κέντρο πολιτισμού, το οποίο παραδόθηκε επισήμως στο ελληνικό Δημόσιο την περασμένη Πέμπτη, σε μια λαμπερή τελετή γεμάτη μελωδίες, χορό αλλά και πυροτεχνήματα. 

Το ενδιαφέρον δε είναι ότι παρά τις ενστάσεις και τις όποιες αντιρρήσεις είχαν ακουστεί, η κυβέρνηση τελικά κατέληξε στον διορισμό του ηθοποιού, δίνοντάς του έτσι «ψήφο εμπιστοσύνης». Οπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από το υπουργείο Οικονομικών (με απόφαση Ευκλείδη Τσακαλώτου), το νέο διοικητικό συμβούλιο (αποτελείται από επτά μέλη) προέκυψε μετά την τακτική γενική συνέλευση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.».
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα έχει ο οικονομολόγος και για 23 χρόνια γενικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Μανωλόπουλος. Μέλη του Δ.Σ. θα είναι η νομική σύμβουλος Ματίνα Στέα, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ενώ η Λυρική Σκηνή εκπροσωπείται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Γιώργο Κουμεντάκη και η Εθνική Βιβλιοθήκη από τον Δημήτρη Δημητρόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: