Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Αναρχικοί στοχοποιούν τον καθηγητή Συρίγο -Γέμισε με αφίσες η Αθήνα



Ο καθηγητής Άγγελος του Παντείου έγινε «πανελληνίως» γνωστός όταν «τόλμησε» να κάνει παρατήρηση σε φοιτητές που έκαναν αφισοκόλληση σε τοίχο του πανεπιστημίου, που μόλις είχε καθαριστεί και βαφτεί. Τόλμησε, στην κυριολεξία.
Γιατί η απάντηση των «φοιτητών» ήταν να τον γρονθοκοπήσουν, έως ότου άλλοι σπουδαστές παρέμβουν και κληθεί στο τέλος και η αστυνομία.


Ο καθηγητής Συρίγος δεν το έβαλε κάτω και τόλμησε και δεύτερη φορά... Δεν άφησε τη χειροδικία ατιμώρητη, όπως συμβαίνει συνήθως στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Έκανε μήνυση και ήδη ο ένας φοιτητής έχει υποστεί τις συνέπειες, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται η δίκη του δεύτερου. Αυτή ήταν η αρχή του δράματος. Έκτοτε ο καθηγητής Συρίγος έχει μπει στο μάτι των αναρχικών. Προ ημερών, «Ρουβίκωνες» και λοιποί επαναστάτες διέκοψαν εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής, ανέβασαν πανό εκεί όπου θα μιλούσαν οι ομιλητές, φώναξαν τα γνωστά αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα και φυσικά η εκδήλωση ακυρώθηκε.
Τώρα, η επαναστατική δράση των φοιτητών αλλάζει επίπεδο.
Γειτονιές γύρω από το Πάντειο, όπως το Κουκάκι, αλλά και κεντρικοί δρόμοι στα Εξάρχεια, έχουν γεμίσει με αφίσες με τη φωτογραφία του καθηγητή Συρίγου, με τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας». Φασίστας φυσικά, αφού τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε φοιτητές...
Η πρωτοφανής στοχοποίηση του κ. Συρίγου έχει προκαλέσει, φυσικά, μεγάλες αντιδράσεις, με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου να κάνει λόγο για «αφίσα δίκην ρωμαϊκών προγραφών», ενώ καθηγητές του ιδρύματος κάνουν προσπάθειες για τη συλλογή υπογραφών.
Πηγή: Αναρχικοί στοχοποιούν τον καθηγητή Συρίγο -Γέμισε με αφίσες η Αθήνα [εικόνα] | iefimerida.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: