Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Καταγγελίες Πανούση: Αντίδραση μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για τους διαλόγους

Αθήνα
«Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης» καταγγέλει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, αντιδρώντας σε διαλόγους που αποκάλυψε το Μega και φέρεται να περιλαμβάνονται σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που παρέδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Παγου ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης.

Οι συνομιλίες φέρεται να γίνονται ανάμεσα σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάστηκε, και σε ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στις φυλακές.

Στη δήλωσή του ο Πάνος Λάμπρου κάνει λόγο για βολές εναντίον του «με "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού», όπως αναφέρει, «για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών».


«Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων.

»Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους» καταλήγει ο Π.Λάμπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: