Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015


19/11/15

Τουρκικό κόμμα προς Τσίπρα: Ακυρώστε το νόμο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Οπαδοί του εθνικιστικού κόμματος Βατάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Βούτυρο στο ψωμί του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος Βατάν (τουρκικά: Vatan, Πατρίδα) αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γείτονα, ο γενικός γραμματέας του κόμματος δρ Σερχάν Μπολούκ ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό, «ως ένα πρώτο δείγμα φιλίας», να ακυρωθεί ο νόμος αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος vatanpartisi.org.tr, o Τούρκος πολιτικός θυμίζει ότι ο Νίκος Φίλης επέκρινε την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου δηλώνοντας ότι «οι οθωμανικές και οι πρώτες κυβερνήσεις της Δημοκρατίας [σ.σ. της Τουρκίας], έκαναν εθνοκάθαρση των χριστιανών, και όχι Γενοκτονία με την επιστημονική έννοια».
Σερχάν Μπολούκ: Να ακυρωθεί ο νόμος αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, τον οποίο επέκρινε ο κ. Φίλης.
Στην ανακοίνωση του Βατάν (επικεφαλής του οποίου είναι ο Ντογού Περιντσέκ, αρνητής της Γενοκτονίας των Αρμενίων), επισημαίνεται και μια παλαιότερη δήλωση του σημερινού πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του». Οι Τούρκοι εθνικιστές, με βάση αυτή τη δήλωση, αναφέρουν ότι για να οικοδομηθεί η ειρήνη στο Αιγαίο «πρέπει πρώτα η Ελλάδα να εκκενώσει τα 152 νησιά που κατέχει, κατά παράβαση των συνθηκών».

Ο γενικός γραμματέας του Βατάν Σερχάν Μπολούκ
«Οι κύριοι Ερντογάν και Νταβούτογλου που θα συνομιλήσουν με τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει να του υπενθυμίσουν ότι πρέπει να εκκενώσει, και να βάλει τέλος, στην κατοχή των νησιών του Αιγαίου. Η Τουρκία δεν επιτρέπει την κατοχή ούτε μιας σπιθαμής εθνικού της εδάφους. Η Τουρκία δεν πρόκειται να ανεχθεί την αναγνώριση της Γενοκτονίας από το κοινοβούλιο», καταλήγει ο γενικός γραμματέας του Βατάν.
http://www.pontos-news.gr/article/143622/toyrkiko-komma-pros-tsipra-akyroste-nomo-gia-tin-anagnorisi-tis-genoktonias-ton

Δεν υπάρχουν σχόλια: