Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στo Παλαί ντε Σπορ

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη όταν ομάδα περίπου ατόμων πέταξαν βόμβες μολότοφ στο Παλαί ντε Σπορ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του seleo.gr, οι νεαροί, οι οποίοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους έβαλαν φωτιά και σε έναν κάδο που βρισκόταν στην περιοχή, ενώ δεν υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας.

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των Εξαρχείων έπειτα από τη μαζικότατη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας. Ακολούθησαν οδομαχίες με πετροπόλεμο και χημικά.

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα στην πλ. Εξαρχείων, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν επειδή πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών. 

Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές στις εισόδους αρκετών πολυκατοικιών.

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης καθώς ομάδα διαδηλωτών πέταξε μολότοφ και πέτρες προς τα ΜΑΤ και το Παλαί ντε Σπορ.

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει το press724.gr, περίπου 50 άτομα που έχουν «ταμπουρωθεί» στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, δημιουργούν οδοφράγματα καίγοντας κάδους στην οδό Εγνατίας.

Νωρίτερα πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και κροτίδες προς τη ΔΕΘ ενώ έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο και διάφορα αντικείμενα.

Η Αστυνομία έκανε αισθητή την παρουσία της με δικυκλιστές της ΕΛΑΣ και ΜΑΤ που επιχειρούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές χωρίς χρήση χημικών.

Πάτρα: Μικρής έκτασης επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015, 
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στην Πάτρα, μετά το τέλος πορείας, για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, προκάλεσε φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε φωτεινούς σηματοδότες και άναψαν φωτιές επί της οδού Κορίνθου, λίγο πριν από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.

Έξι συλλήψεις από τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Έξι άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι αυτή τη στιγμή στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ αντεξουσιαστών και ανδρών των ΜΑΤ.

Τρία άτομα συνελήφθησαν επειδή πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, ενώ οι υπόλοιποι δύο επειδή έκαναν πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές στις εισόδους αρκετών πολυκατοικιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: