Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κραυγή αγωνίας των απόστρατων της Θράκης για το αξιόμαχο των Ε.Δ.

Κραυγή αγωνίας για τις Ενοπλες Δυνάμεις από τη Θράκη! Με την αφορμή της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (21 Νοεμβρίου) ο πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Ξάνθης, υποστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάδης, ζήτησε «να μη θιγούν η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς, χωρίς την κατοχύρωση της εθνικής ασφάλειας, κανένας τομέας της οικονομίας δεν μπορεί να αποδώσει», αλλά και να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία τουλάχιστον στους 12 μήνες.


«Εδώ στη Θράκη, που οι σύγχρονες απειλές είναι στη γειτονιά μας, έχουμε την ιερή υποχρέωση και οφείλουμε να είμαστε πάντα παρόντες, μόνιμοι παραστάτες στο Δ΄ Σώμα Στρατού. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ατονήσει καμία από της ημέρες μνήμης για τα θύματα γενοκτονιών και όσους έπεσαν υπέρ πατρίδος (Μακεδονικός Αγώνας, Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού, Θύματα Μικρασιατικής Καταστροφής, Κυπριακού Αγώνα, Θύματα ΑΤΤΙΛΑ 1974, κ.ά.). Αλλοι επινοούν δικές τους επετείους... Ερχονται με αυξητικό ρυθμό κάθε χρόνο από την Τουρκία στο δήθεν σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν στον ελλαδικό χώρο την επέτειο του θανάτου του ήρωά τους, που για εμάς είναι ο σφαγέας του Ελληνισμού, όπως και μεταγενέστεροι διάδοχοί του» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.
Με λαμπρότητα
Παρουσία πλήθους πολιτών, στρατιωτικών και αποστράτων και φορέων της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός και οι εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο των οποίων κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων Υπέρ Πατρίδος στη Ξάνθη.
«Οφείλουμε όλοι να διδάξουμε και να μεταφέρουμε στις νέες γενιές την ιστορία και την αγάπη για την ελληνική σημαία, με σκοπό να τους γίνει βίωμα και να λάβουν έτσι τη σκυτάλη της διαδοχής, με τη συνειδητή παρουσία σε όλες τις επετείους» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης στη «δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: