Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Στο εδώλιο 28 κατηγορούμενοι για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Ακόμη μία μεγάλη δίκη με αντικείμενο τρομοκρατικές ενέργειες πρόκειται να αρχίσει, το προσεχές διάστημα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Αυτή τη φορά αφορά το επονομαζόμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για τη σχεδιαζόμενη απόδραση από τις Φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων-μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) και τη σύμπραξή τους με τον Χριστόδουλο Ξηρό.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 1810/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 28 κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Στο εδώλιο, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, πρόκειται να καθίσει ο καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια ως μέλος της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός, καθώς και κορυφαία μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μεταξύ αυτών, τα αδέλφια Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, ο Χάρης Χατζημιχελάκης, ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος, τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος και ο Νταμιάνο Μπολάνο.
Επιπλέον, ενώπιον των δικαστικών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί η 23χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, στην οποία αποδίδεται βασικός ρόλος στην υλοποίηση του αποκαλούμενου σχεδίου «Γοργοπόταμος», που φέρεται ότι προέβλεπε βομβιστική επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των έγκλειστων μελών της οργάνωσης ΣΠΦ.
Η νεαρή φοιτήτρια φέρεται ότι λειτουργούσε σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Χριστόδουλο Ξηρό και στους κρατουμένους-μέλη της οργάνωσης, ενώ διατηρούσε και προσωπική σχέση με τον Χρήστο Τσάκαλο. Την ίδια τύχη με την 23χρονη έχουν και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου Αθηνά, όπως και η Εύη Στατήρη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίες παραπέμπονται σε δίκη. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν δύο κατηγορούμενοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: