Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Θεοδωράκης: Nα απαντήσει για το παρακράτος που απoκάλυψε ο Πανούσης ο πρωθυπουργός

"Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε; Και αν όντως γνώριζε, τι έκανε; Ερεύνησε τις καταγγελίες που συνδέουν στελέχη του κόμματος του με την τρομοκρατία; Θεωρεί σωστό ο Πρωθυπουργός οι σύμβουλοι του υπουργού Δικαιοσύνης να διαπραγματεύονται εν κρυπτώ με συγκεκριμένους κρατούμενους τα νομοθετήματα της κυβέρνησής του;"


Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, για να δώσει απαντήσεις «για το παρακράτος που αποκαλύπτει ο Γιάννης Πανούσης» καταθέτει ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Οι καταγγελίες για ύπαρξη κυκλώματος υποστήριξης τρομοκρατών-ποινικών με συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα» επισημαίνει ο επικεφαλής Του Ποταμιού.
  

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «όσα αποκαλύπτονται για διαπραγματεύσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης με κρατουμένους, για τα νομοθετήματα που προωθούνται, επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις Πανούση για δράση παρακρατικών μηχανισμών στο πλευρό συγκεκριμένων υπουργών.»

«Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη που θα πράξει -ελπίζουμε- το καθήκον της. Είναι όμως υποχρέωση προσωπικά του Πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις, πόσω μάλλον όταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατείνεται ότι τον έχει ενημερώσει για όλα αυτά τα παρακρατικά φαινόμενα» υπογραμμίζει. 

«Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε; Και αν όντως γνώριζε, τι έκανε; Ερεύνησε τις καταγγελίες που συνδέουν στελέχη του κόμματος του με την τρομοκρατία; Θεωρεί σωστό ο Πρωθυπουργός οι σύμβουλοι του υπουργού Δικαιοσύνης να διαπραγματεύονται εν κρυπτώ με συγκεκριμένους κρατούμενους τα νομοθετήματα της κυβέρνησής του; Και τέλος τι προτίθεται να κάνει ο κ.Τσίπρας έτσι ώστε να χτυπηθεί το παρακράτος και να αποκατασταθεί η θεσμική λειτουργία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την αστυνομία;» ερωτάται ο πρωθυπουργός. 

«Ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό λαό» καταλήγει στην επίκαιρη ερώτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

«Βρωμάει η υπόθεση Πανούση, κάτι υπάρχει πίσω απ’ αυτό» τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, αφήνοντας ωστόσο αιχμές και για τον ίδιο τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/298649/theodorakis-na-apadisei-gia-to-parakratos-pou-apokalupse-o-panousis-o-prothupourgos/#ixzz3r62lFOx3
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: