Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Επίθεση Ψυχάρη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο διαχρονικός, σφικτός εναγκαλισμός των συστημικών ΜΜΕ και της πολιτικής εξουσίας εξελίσσεται σ΄ έναν σκληρό «ασύμμετρο πόλεμο».

Το δεύτερο σκληρό επεισόδιο της σύγκρουσης μεταξύ πρωθυπουργού και Σταύρου Ψυχάρη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για προσωπικά δάνεια του εκδότη, ήρθε το Σάββατο με καταγγελίες από τον πρόεδρο του ΔΟΛ που φωτογραφίζουν ψυχρές, γκεμπελικές παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος (ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) απαιτούσε «καρατομήσεις» δημοσιογράφων, προσλήψεις ή αναβαθμίσεις άλλων.




Το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη έρχεται μία εβδομάδα μετά το δημοσίευμα που αποκάλυψε ότι είχαν γίνει τέσσερις μυστικές συναντήσεις του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Κατά το «Βήμα» ο εκδότης δεν ζήτησε τίποτα από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά κυβερνητικές πηγές ζήτησε τη διαγραφή των «θαλασσοδανείων» του.

Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες-φωτιά, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απαιτήσει την εκδίωξη από το Mega βασικού σχολιαστή -φωτογραφίζεται ο Γιάννης Πρετεντέρης- ο οποίος, σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μεροληπτούσε κατά του σημερινού πρωθυπουργού. 

«Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού. Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον πρόεδρο του ΔΟΛ, είχε απαιτήσει την «αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega, την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής και την αντικατάσταση του διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ».

«Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ - ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει... διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία...», καταλήγει στο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αποκαλύψεις δεν έχουν τελειώσει.

Με γρήγορα αντανακλαστικά αντέδρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αρκέστηκε σε γενικόλογη καταδίκη των πρωτοσέλιδων της διαπλοκής.

«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: