Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Προσφυγών & προβλημάτων συνέχεια για το Ελληνικό– Προσέφυγε και η Βαλαβάνη

Μεταξύ των προσφευγόντων, είναι και η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου.

04-10-2017

Νέες δικαστικές εκκρεμότητες για την επένδυση του Ελληνικού προκαλούνται με τη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κατοίκους της περιοχής που ζητούν να κηρυχθούν διατηρητέα συγκεκριμένα κτίρια του πρώην αεροδρομίου σύμφωνα με τον νόμο για τα νεώτερα μνημεία και τα διατηρητέα κτίσματα.

Μεταξύ των προσφευγόντων, είναι και η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΜΠ (πρώην συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ) Ελένη Πορτάλιου.

Η προσφυγή των κατοίκων, συζητήθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και αναμένεται απόφαση προσεχώς.

Παράλληλα, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εκδικαστεί η προσφυγή που κατατέθηκε προ ημερών για την επένδυση του Ελληνικού - αυτή τη φορά- με έμφαση θέματα που αφορούν το δασικό η μη χαρακτήρα τμήματος της έκτασης, και την ανάρτηση των δασικών χαρτών της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/356756/prosfugon-provlimaton-suneheia-gia-to-elliniko-prosefuge-kai-i-valavani/#ixzz4uYsmkkWX
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: